WordPress Templates

Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ca in fiecare an, deja e o traditie, toata lumea de pe planeta sarbatoreste ziua indragostitilor, Sf Valentine. Perfect! Noi sarbatorim iubirea in fiecare zi si asta de vreo 20 de ani, si fara inimioare rosii, roz sau pampoane si puf. Doar noi doi. Anul asta treburile s-au schimbat. Miru a venit acasa cu o felicitare cu intreaga familie cu ochelari desenata pe o coala de hartie si o inimioara cu ochelari (cica blazonul familiei noastre) si ne-a strans in brate spunandu-ne: „La mu’ti ani de Sfintu Balentin, mami si tati!” V-am facut asa o mica destainuire, pana sa va arat o prajitura tare faina: Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere.

Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

Ingrediente pentru reteta de Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

  • 300 gr biscuiti
  • 325 gr mascarpone
  • 200 gr unt
  • 200 gr zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr lapte condensat
  • 10 gr gelatina (un pliculet)
  • 200 gr ciocolata cu 70 % cacao

Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

Mod de preparare pentru reteta de Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

Intr-un bol pune biscuitii trecuti prin robot sau sfaramati cu sucitorul, untul rece taiat bucati si cateva linguri de apa rece. Framanta amestecul cu degetele pana ce untul si biscutii se transforma intr-un aluat usor faramicios.

Ia o tava si unge-o bine cu unt, apoi tapeteaza-i intreaga suprafata cu amestecul de biscuiti si unt. Da tava la rece pana pregatesti umplutura sau macar 30 de minute. Pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Cand a devenit spongioasa, cam asa de consistenta unui burete, pune-o pe baie de aburi si, avand grija sa nu fiarba, topeste-o pana ce devine lichida.

Intr-un bol mixeaza laptele condensat cu mascarpone si omogenizeaza apoi cu frisca lichida batuta spuma tare. Adauga gelatina lichefiata si mixeaza puternic timp de 2 minute. Scoata tava cu amestecul de biscuiti de la rece, toarna in ea o jumatate din amestecul de frisca si mascarpone si presara din loc in loc zmeura. Pune apoi restul de umplutura, niveleaza usor si da la rece pentru macar 3 ore sau lasa-o peste noapte.

Topeste ciocolata, in baie de aburi, si intinde-o pe intreaga suprafata a cheesecake-ului. Da la rece pentru vreo 30 de minute, dupa care taie in felii si savuroeaza cu placere.

Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

Pofta buna! Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere!

La multi ani si sa va iubiti mereu!

Cheesecake cu zmeura si ciocolata, fara coacere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.