Salata de naut cu varza rosie
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Am dat-o pe salate: salata vegetariana cu naut si ciuperci, salata de linte cu varza rosie, salata cu… dar mai bine vedeti voi intreaga colectie de salate. Insa atunci cand ai prin casa niste varza rosie, ceva telemea de capra, o conserva de naut si o foame cat un lup, ce faci? Nimic mai simplu: desfaci conserva de naut, arunci boabele peste niste suvite de varza rosie si sfarami cu furculita o bucata de telemea de capra (sau de oricare ai). Si voila: Salata de naut cu varza rosie. Cand nu ai timp, zic. Dar sa va povestec cam cum e cu salata de naut cu varza rosie. Practic nu aveti nevoie de cantitati exacte, asa incat nu o sa vi le dau nici eu. E pur si simplu la liberea voastra alegere, daca vrei mai crocant, adaugi mai multe suvite de varza rosie, daca o vrei mai soft si mai catifelata, atunci vei adauga naut si ceva mai multa telemea de capra… de vrei o salata de naut si varza rosie mai acrisoara, pui mai multicica zeama de lamaie si otet balsamic. Totul dupa gustul fiecaruia. Asadar….
Ingrediente pentru reteta de Salata de naut cu varza rosie
- 1 conserva de naut, scursa de zeama
- o mana de telemea de capra (aproximativ 100 gr)
- 1/2 legatura patrunjel verde tocat
- o bucata de varza rosie
- cateva seminte de floarea soarelui (optional)
- ulei de floarea soarelui
- sare, dupa gust
- otet balsamic
Mod de preparare pentru reteta de Salata de naut cu varza rosie
Foarte simplu. Totul porneste de la foame si de la nevoia noastra de a o anihila. Mai rapid sau mai incet, depinde de puterea de reactie a fiecaruia. Glumesc, dar pana la urma poate ca nu glumesc. Eu, de exemplu, nu mananc daca nu mi se face foame. Stiu, e un principiu complet gresit. Pentru ca in loc sa imi prepar ceva bun si sanatos de mancare, astept sa crap de foame vreo cateva ore, timp in care incerc sa o amortesc, pe ea, foamea, cu ceva pahare de apa chioara, de robinet, si-apoi ma indur sa „tai” niste ceva comestibil, orice ar fi acel ceva. Si asa ajung de foarte multe ori sa mananc complet alandala, complet aiurea din punct de vedere nutrititional, ca sa nu mai zic de orele nepotrivite. Hei, stai! Nu era ora dezvaluirilor si deconspirarilor. Deci, back to… Sariti peste partea asta! :))
1. Desfa conserva de naut. Scurge zeama si trece boabele printr-un jet de apa. Lasa-le sa se usuce nitel, intr-o strecuratoare.
2. Taie varza in suvite subtirele sau pur si simplu macelareste-le. Nici nu conteaza partea asta. Taie patrunjelul marunt. Asta conteaza.
3. Sfarama cu o furculita bucata de telemea de capra (sau de care ai) sau daca vrei fa-o sa simta razatoarea. Complet neimportant. Chestie de gust.
4. Pune intr-un bol incapator. Arunca suvitele de varza rosie, boabele de naut, telemeaua sfaramata. Amesteca si adauga sare, otet balsamic, zeama de lamaie (optional), ulei de floarea soarelui. Amesteca iar.
5. Lasa 5 minute sa se intrepatrunda ingredientele si varza sa isi piarda usor din rigiditate.
6. Adauga niste seminte de floarea soarelui si patrunjelul tocat.
7. Gusta. Savureaza. Anihileaza foamea.
8. Pofta buna!
Pancakes fara gluten cu ciuperci
Lasă un răspuns