WordPress Templates

Salata vegetariana cu naut si ciuperci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Imi place nautul foarte tare si imi place in special in salate, de fapt am o salata superba pe aici pe blog, dar imi plac si ciupercile in mod deosebit. De curand am fost la un atelier de informare despre o serie de minuni vegetariene si super-alimente, unde am facut intalnire cu un fel de salata care avea naut si niste ciuperci marinate. Acesta este motivul pentru care am ales sa va fac si voua cunostinta cu aceasta delicioasa combinatie intre naut si ciuperci. Am ales sa fac o Salata vegetariana cu naut si ciuperci in care am pus si niste rosii uscate in ulei, preparate de mine. Se prepara putin mai greu pentru ca necesita un timp de marinare pentru ciuperci de minim 8 ore, asa ca e bine sa o preparati de cu o seara inainte.

Salata vegetariana cu naut si ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Salata vegetariana cu naut si ciuperci

  • 1 cutie de naut
  • 50 gr rosii uscate in ulei
  • 10-12 ciuperci
  • zeama de la o lime
  • 1 legatura patrunjel
  • sare roz de himalaya

Mod de preparare pentru reteta de Salata vegetariana cu naut si ciuperci

Mai intai pregateste ciupercile. Scoate partea alba dintre codita si palariuta, clateste-le printr-un jet de apa rece si taie-le in felii subtiri. Pune feliile de ciuperci intr-un bol, adauga zeama de lamaie, cateva cristale de sare roz de Himalaya si rosiile uscate in ulei. Adauga si uleiul in care sunt conservate rosiile uscate (daca sunt preparate de tine in casa cu atat mai bine). Amesteca de cateva ori, pune un capac si lasa la rece pana a doua zi. Apoi fa nani! Sau citeste o carte buna, sau uita-te la un film, fa-ti parul sau fa orice altceva iti face tie placere. Salata va iesi delicioasa fix a doua zi. Trust me! Deci…

Dupa ce ai baut cafeaua sau ceaiul,  pune ciupercile cateva minute la cuptor pentru 5 minute, la foc mare. Scoate-le si daca ti se pare ca au lasat prea multa zeama, scurge surplusul.

Amesteca ciupercile caldute cu boabele de naut si presara patrunjel verde tocat. Amesteca si lasa 5 minute pentru a se combina si echilibra aroma ingredientelor. Potriveste de sare si vezi daca mai ai nevoie de putintica zeama de lamaie, desi n-as crede. Consuma salata alaturi de un pahar de vin alb, nerecomandat veganilor si vegetarienilor, ci doar omnivorilor.

Delicioasa!

Salata vegetariana cu naut si ciuperci

Salata vegetariana cu naut si ciuperci

One Response to Salata vegetariana cu naut si ciuperci

  1. […] dat-o pe salate: salata vegetariana cu naut si ciuperci, salata de linte cu varza rosie, salata cu… dar mai bine vedeti voi intreaga colectie de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.