WordPress Templates

Mic dejun cu hrisca si fructe

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

M-am gandit sa va dau o reteta pe care eu o ador si pe care o consum destul de des, dimineata la mic-dejun. Se face repede, nu ai nevoie de cine stie ce ustensile pentru a o prepara, este fara foc si una peste alta e super sanatoasa, oferindu-mi energia de care am nevoie. Astfel ca dragii mei nu mai stati pe ganduri, luati si notati si incepeti-va ziua cu un Mic dejun cu hrisca si fructe. Si pentru pranz sau cina puneti o mana de spaghetti la fiert, caci va dau bonus si-o super rapid-sanatoasa reteta de Spaghetti cu legume.

Mic dejun cu hrisca si fructe

Ingrediente pentru reteta Mic dejun cu hrisca si fructe

  • 50-100 de gr de hrisca (iti povestesc imediat de ce am pus marja asta )
  • 1 banana
  • 1-2 kiwi
  • sucul de la o portocala mare sau doua mai mici
  • cateva curmale uscate
  • 1 lingura de seminte de canepa decorticata
  • stafide (optional)

Mic dejun cu hrisca si fructe

Mod de preparare pentru reteta Mic dejun cu Hrisca si fructe

Ia o mana de hrisca uscata. Dupa cum ti-am spus, este la alegerea ta cata hrisca uscata vrei sa pui la inmuiat. Astfel cam 50 de gr de hrisca iti ajunge pentru o salata generoasa, cam pentru 2 persoane. Insa daca vrei sa prepari una mai maricica, pentru mai multe persoane, ideal ar fi sa folosesti aproximativ 100 gr de hrisca uscata. Si chiar daca nu o folosesti toata pentru acest mic dejun cu hrisca si fructe, o poti adapta pentru o dulcegarie superba:  lapte cald cu miere si hrisca. De vis! Daca nu iti place laptele de vacuta, il poti inlocui cu lapte de soia, lapte de migdale, caju sau cocos si in loc de miere poti folosi alt indulcitor, gen… sirop de artar, sa zicem.

Bun, deci spala hrisca si pune-o la inmuiat in apa (cat sa o acopere putin) si lasa-o la hidratat peste noapte sau macar vreo 5 ore.. Dar daca tot e mic dejun, il poti pregati de cu o seara inainte… continuam!

A doua zi, dimineata, pui hrisca intr-o strecuratoare la scurs.  In timpul asta tai banana in feliute, cureti kiwi si il tai in felii sau bucatele (nu conteaza). Storci portocala.

Iei un bol incapator si pui hrisca, zeama de portocala, fructele taiate, curmalele ( la care ai scos samburii) si semintele de canepa decorticata. Amesteci usor si consumi. Nu lasa acest mic dejun sa zaca pana la pranz. E doar un mic dejun cu hrisca si fructe, asa incat acorda-i credite si consuma-l in timp util… maxim 15-20 minute.

Delicios, sanatos si in trend! Asa-i ca stii ce mananci maine la mic dejun?!

Mic dejun cu hrisca si fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.