Hummus cu vinete
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Ca imi place nautul si hummusul nu e niciun secret. De data asta am incercat Hummus cu vinete. Imi ramasesera doua vinete si nu stiam ce sa fac cu ele, asta dupa ce am copt cateva vinete umplute cuj naut si sos delicios de iaurt cu menta. Si pentru ca nu aveam nici cea mai mica idee ce sa fac cu astea doua vinete, le-am lasat sa stea inca o zi si sa planga dupa mine. Pana l-a urma am zis ca fac din ele o salata de vinete, dar totusi tanjeam dupa ceva mult mai bun si mai usor. Astfel ca in timp ce sorbeam, la 35 de grade, o cafea aburinda cu multa spuma mi-a venit ideea magnifica de a face hummus cu vinete. Zis si facut.
Am copt cele doua vinete (repet la 35 de grade!) am luat o jumatate de conserva de naut si un sfert de rodie si pam-pam ia uitati-va ce minunatie a iesit. Dupa ce am aranjat totul frumos si am pozat si am descarcat pozele si am fost super multumita l-am sunat pe Remi si l-am rugat sa cumpere o punga de lipii.
Apoi am asteptat cuminte sa ajunga lipia acasa si tot ce am facut a fost sa dau asa timid cu furculita prin bolul asta perfect!
Ingrediente pentru reteta de Hummus cu vinete
- 2 vinete potrivite
- 100 gr naut
- cateva linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura tahini
- 1/2 lingurita turmeric
- un strop de sumac
- un praf de sare
- 3 boabe piper rosu
- un sfert de rodie
- menta verde
*optional
- 1 pahar de iaurt
- cateva frunze de menta verde
Mod de preparare pentru reteta de Hummus cu vinete
Puneti vinetele la copt pe placa, pe gratar si coaceti-le repejor. Curatati-le de coaja cu un cutit inoxidabil si lasati-le apoi la scurs intr-o strecuratoare.
Puneti vinetele intr-un vas inalt, daca aveti din acela special pentru blenderul vertical e si mai bine. Peste vinete puneti boabele de naut, uleiul de floarea soarelui, tahini, turmeric, piper rosu, sare si un strop de sumac. Transformati totul in pasta fina si cremoasa cu ajutorul unui blender vertical. V-as sfatui sa nu puneti de la inceput tot uleiul, ci vreo doua linguri la inceput si apoi cand intreaga compozitie e omogenizata si fina sa mai adaugati o lingura de ulei si sa pasati apoi vreo 5 secunde.
Turnati compozitia intr-un bol si stropiti cu ulei vegetal, presarati usor sumac fin si acrisor, boabe de rodie si frunzulite de menta.
Optional si daca nu e post puneti sa puneti si un sos de iaurt cu menta proaspata si tot ce trebuie sa faceti este sa tocati cateva frunze de menta proaspata si sa le amestecati cu un pahar de iaurt gras.
Luati o lipie, rupeti-o in bucati si infruptati-va fara sa va fie frica. Hummus cu vinete nu ingrasa si e extrem de placut. Sper sa va placa si zau ca va astept sa imi povestiti daca voua va place hummusul sau daca v-a facut cu ochiul reteta asta. Va astept. Aici, pe Tara Bucatelor!
3 Responses to Hummus cu vinete
-
Ce mult imi place reteta , o sa o incerc si eu
Lasă un răspuns
Pizza vegetariana cu dovlecei
[…] Astfel ca postul poate fi o bucurie culinara si stii exact ceea ce consumi. Prefer un bol de hummus cu vinete, un platou cu hummus sau un bol de pasta de linte, o felie de paine sau niste painita scotiana, […]