WordPress Templates

Salata cu hrisca

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Va place hrisca? Nu-i prea populara pe la noi, asa-i? Ei, bine dragii mei, de curand am primit o cantitate insemnata de hrisca, asa incat in curand vor aparea destule retete cu hrisca. Am primit-o de la cineva din Moldova, cea de peste Prut, acolo unde hrisca e un aliment foarte cunoscut, cu oarece popularitate. M-am bucurat  mult pentru ca hrisca este un aliment extrem de sanatos, plina de minerale si extrem de apreciata de catre cei care au intoleranta la gluten, datorita faptului ca acest aliment nu contine gluten. Se consuma fiarta sau doar hidratata bine, in diverse salate, mancaruri cu pui sau cu legume. Daca o macini poti obtine si o nemaipomenita faina de hrisca din care cu siguranta vor iesi ceva briose delicioase. Pentru astazi incepem cu ceva usurel: Salata cu hrisca. Salata cu hrisca a fost primul preparat pe care l-am facut, in prima zi in care am primit hrisca. Dar sa povestim!

Salata cu hrisca

Ingrediente pentru reteta de Salata cu hrisca

  • 60 gr hrisca
  • 2 rosii
  • salata verde
  • boabe de porumb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb proaspat macinat

Salata cu hrisca

Mod de preparare pentru reteta de Salata cu hrisca

Hrisca o alegem bob cu bob si o spalam in doua ape. Apoi o lasam la hidratat in apa rece, pret de 8 ore sau peste noapte. Veti vedea ce frumos va exploda 🙂 . O scurgem de apa intr-o strecuratoare. Chiar de va absorbi intreaga cantitate de apa, tot va fi nevoie sa fie putintel strecurata. Apoi o consumam. Asa simpla, ciugulind din cand in cand, pana ce facem cu ea o salata.

Intr-un bol taiati rosiile, salata si amestecati cu boabe de porumb si hrisca hidratata. Stropiti cu ulei de masline, preasarati sare si piper proaspat macinat si…

Pofta buna la Salata cu hrisca!

2 Responses to Salata cu hrisca

  1. Adnia spune:

    eu sunt foarte prietena cu hrisca si am folosit-o in fel si chip! nu pot sa spun decat ca este extrem de versatila si gustoasa, ca sa nu mai spun de sanatoasa!

  2. Cristina spune:

    Reteta aceasta ar merge pentru cina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.