Briose cu branza si nuci
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
De ceva vreme, fiind iarna serioasa, am prins dragul de-a invarti aluaturi. Diverse combinatii, umplute cu de toate, dulci sau sarate. Aluaturi sa fie!. Pentru astazi va aduc in dar o reteta pe care ai vostri copii o vor adora: Briose cu branza si nuci, briose din aluat dospit mai exact. Le pot rontai la gustarea de la ora 17 (sper ca va tineti de program, da?) sau pot sa savureze la mic-dejun, alaturi de un pahar cu lapte cald cu cacao. Oricum ar fi, sunt delicioase. Parol!
Ingrediente pentru reteta de Briose cu branza si nuci
pentru aluat:
- 2 oua
-
10 gr drojdie
-
60 gr unt topit
-
200 ml lapte caldut
-
100 gr zahar
-
1/2 lingurita sare
-
coaja portocale
-
550 gr faina Dobrogea 000
pentru umplutura:
- 250 gr branza de vaci dulce
- cateva linguri de zahar
- esenta de vanilie
- cateva linguri de nuci macinate
Mod de preparare pentru reteta de Briose cu branza si nuci
Intr-un bol sau in cuva masinii de paine, eu m-am obisnuit sa folosesc masinaria aia pentru ca sunt destul de lenesa sau ocupata si cu altele 😛, puneti faina Dobrogea 000 si restul de ingredientele pentru aluat si framanati pana obtineti un aluat ferm dar elastic. Lasati-l la crescut. Apoi pe masa infainata bine intindeti aluatul cu sucitorul in foaie de 1 cm grosime.
Peste aceasta foaie de aluat intindeti un strat de umplutura preparata dintr-un amestec de branza dulce de vaci, cremoasa si grasa, esenta de vanilie si cateva linguri de zahar. Peste ea presarati o mana generoasa de miez de nuca macinata fin. Nivelati usor. Apoi rulati aluatul cat mai strans. Din acest snur de aluat umplut taiati cu ata cate o bucata de rulou de maxim 7-8 cm lungime. Ruloul il invartiti usor si il puneti in formele de briose.
Dati tava la cuptor, incalzit in prealabil, si coaceti la foc moderat pret de 30-35 minute.
Scoateti-le din tava speciala si lasati-le sa se raceasca.
Combinatia de aluat dospit, branzica dulce si nucile proaspat macinate e dementiala, va asigur! Si pentru ca tot veni vorba de nuci, va recomand reteta Cameliei, de briose gustoase cu morcovi si nuci, reteta ce face parte din campania bonduelle 4 culori si pe care o gasiti pe site-ul concursului de retete, http://bonduelle.ro/4culori/recipe/briose-cu-morcovi-baby-si-nuci . Super gustoasa pentru copii nostri, iar eu o voi incerca cu siguranta.
Pofta buna la Briose cu branza si nuci!
Lasă un răspuns
«« Previous Post
Cartofi taranesti cu ciuperci
Cartofi taranesti cu ciuperci
6 Responses to Briose cu branza si nuci
Imi ploua in gura Alice! Dar si imaginile sunt frumoase <3
Multumesc Adela! <3
Mmmm calde ce bune sunt!
Daa…calde sunt super bune! Pup rocsy, draga!
cred ca ati vrut sa spuneti 7-8 mm, adica aproximatic 1 cm si nu 7-8 cm….
Nu 🙂 Era vb de lungimea ruloului, nu de grosime 🙂 de cat de lung il tai si il pui in forma de briosa. Scuze pt inconvenient.