WordPress Templates

Sparanghel invelit cu bacon

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Uneori, duminica, pregatesc un mic dejun tarziu si copios. E timp de rasfat, cat duminica e singura zi din saptamana in care nu muncesc. Imi rezerv doar timp pentru scris si lectura de specialitate, pentru ca altfel nu reusesc sa tin pasul cu ce mi-am propus. Si in rest e timp pentru ai mei. Mi-am impus un anumit program si sper sa reusesc sa ma tin de el. Trebuie. E important. Dar revenind la subiectul postarii mele de astazi, si-anume: Sparanghel invelit cu bacon, va pot spune ca indiferent daca alegeti sa  il consumati la mic dejun sau pranz sau la pachet la birou, e oricind o alternativa tare buna. Si frumoasa, zic eu. De regula le pun pe toate intr-o singura tava, adica si tijele de sparanghel invelit in bacon si rosiile si  rondelele de sfecla, insa, tot de regula, rondelele de sfecla nu mai ajung in farfurie. nu stiu cum se face, dar dispar subit inainte de a le pune pe masa, direct din tava. Uneori mai dispare si cate o tija de sparanghel invelit in bacon, chiar de si-o ia peste degete 🙂 Deci, azi e zi de sparanghel invelit in bacon. luati, serviti, incercati si va astept cu impresii.

Sparanghel invelit cu bacon

Ingrediente pentru reteta de Sparanghel invelit cu bacon

  • 4-6 tije de sparanghel
  • 1 sfecla
  • 200-250 gr bacon feliat
  • cateva rosii cherry
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • cimbrisor si rozmarin verde

Sparanghel invelit cu bacon

 

Mod de preparare pentru reteta de Sparanghel invelit cu bacon

Incalziti cuptorul la treapta 2-3, 170-180 grade. Puneti o foaie de copt intr-o tava incapatoare. Inveliti cate o tija de sparanghel in fasii de bacon. Daca nu stau foarte bine le puteti fixa cu cate o scobitoare. Asezati tijele de sparanghel invelit in bacon una langa alta. Puneti rosiile cherry si rondelele de sfecla. Aleg sa folosesc rosii cherry pentru ca sunt mai mici si se coc cam in acelasi timp cu restul chestiunilor pe care le-ati pus in tava.

Stropiti totul cu ulei de masline, presarati sare de mare si fire de cimbrisor si rozmarin verde pe ici colo.

Dati tava la cuptor, cat mai sus posibil, si coaceti la 170-180 grade cam 15-20 minute. Depinde si de cuptor, evident.

Scoateti si consumati aceste tije de sparanghel invelit cu bacon, peste care ati presarat parmezan razuit.

Pofta buna!

Sparanghel invelit cu bacon

Sparanghel invelit cu bacon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.