Tocanita de dovlecei
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru ca tot e sezonul dovleceilor, iar la noi in ograda tot s-au facut si v-am mai povestit cat de mult imi plac dovleceii, nu puteam sa nu pregatesc aseara niste tocanita de dovlecei.
In fapt tocanita de dovlecel e tot un fel de reteta de tocanita de legume, doar ca ingredientul principal e dragutul dovlecel, aflat intr-o cantitate mai insemnata, asa ca astazi o gustare simpla dar sanatoasa: tocanita de dovlecei.
Ingrediente pentru tocanita de dovlecei
- 3 dovlecei
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi copti
- 100 ml suc de rosii
- 2 linguri pasta de gogosari
- 3 rosii curatate de pielita
- ulei
- sare
- frunza dafin
- piper boabe
Mod de preparare pentru tocanita de dovlecei
Ardeii grasi ii coaceti si apoi le scoateti pielita arsa si cotorul. Ii tocati marunt.
Dovleceii ii curatati de coaja si ii tocati marunt. Intr-o tigaie incingeti ulei (cam 50 ml) si puneti ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie adaugati dovleceii tocati si amestecati. lasati pe foc pana ce incepe sa se inmoaie si sa se evapore din apa. Adaugati apoi ardeii grasi tocati, rosiiile curatate de pielita si tocate, sucul de rosii, pasta de gogosari, sarea, piperul boabe si frunza de dafin. Adaugati o cana de apa, cat sa cuprinda bine legumele.
Acoperiti cu un capac, dati focul la mic si lasati pe foc cam o ora. timp in care mai amestecati in tocanita sa nu se prinda si sa se afume. O puteti pune intr-un borcanel si, daca o tineti la rece, o puteti consuma in 5 zile.
Pofta buna!
2 Responses to Tocanita de dovlecei
-
Chia cand cautam cate ceva despre Tocanita de dovlecei , am
si gasit. Super multumesc!
Lasă un răspuns
Dovlecei umpluti cu branza si orez
[…] de patison si zucchini pe care ii voi toca si pune in congelator pentru a prepara la iarna cate o tocanita de dovlecei. Azi am inhatat un zucchini potrivit, niste rosii si vreo cateva oua si iata ce a iesit. O […]