Tocanita de legume
Tot e miercuri, deci, zi de post…. tot vorbim diseara despre bunatatile toamnei si mancarea sanatoasa…. azi sunt foarte scurta in exprimare (nici nu mi-as ingadui sa fiu altfel! avand in vedere alea cinci ore de somn de cand a inceput saptamana… deh!) Faceti abstractie de paranteza anterioara, …deci, zic! azi vin cu ceva foarte simplu, foarte bun, foarte de post si foarte ieftin: Tocanita de legume.
Ingrediente pentru Tocanita de legume
- 3 vinete potrivite
- 2 cepe mari
- 5 ardei grasi
- 3 gogosari
- 1 dovlecel mare
- 3 linguri pasta de gogosari (optiona! imi ramasese de la poze si …. )
- cateva rosii curatate de coaja si taiate cubulete
- 2 linguri suc de rosii
- sare, piper, frunza dafin
- 200 ml ulei
Mod de preparare pentru Tocanita de legume
Vinetele, ardeii si gogosarii le spalam si le punem la perpelit sa dam jos coaja aia subtire. Adica le coacem si le punem in oala sa se abureasca vreo 15 minute si apoi… curatam. Scoatem cotoarele, samburii de la ardei si gogosari si tocam legumele astea marunt. Ceapa curatata si tocata o calim in vreo 200 ml ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit aurie adaugam dovlecelul, curatat si ras pe razatoarea mare. Calim citeva minute, apoi adaugam restul legumelor, sucul de rosii, piper, sare si frunza de dafin. Turnam apa rece cat sa curpinda toata compozitia asta si lasam la fiert la foc foarte mic, cam o ora. Trebuie sa scada bine si sa ajunga la consistenta zacustii pentru camara. Potriviti de sare, dupa gust si consumati cu incredere. Pofta buna!
6 Responses to Tocanita de legume
-
Vin sa pap la tine o portie de tocanita!
-
Very good my dear!
Bafta diseara si sper ca Miruna este mai bine…
Te pup! -
Felia aceea este a mea.Tare-mi place tocanita de legume.
Pup! -
Tare buna tocanita ai pregatit Alice, vin la masa!
-
Mmmm cred ca sunt ceva ani de cand nu am mai mancat o asemenea bunatate de toamna!!!Multumesc de reteta! hugs
Lasă un răspuns
Traieste Sanatos – gustari si degustari din bunatatile toamnei
[…] Deci da. Hai sa mancam hummus de linte rosie, ca-i sanatos si savuros, si mai alternam cu o tocanita de legume, un hummus clasic sau o supa crema de dovlecei. Ce ziceti? De-acord? Iar pentru a va delecta cu […]