Coaste de miel, fenel inabusit in unt, cartofi noi
by Alice Ciobanu
Coaste de miel nu sunt tocmai ce as fi vrut eu sau ce isi imagineaza lumea gandindu-se la niste coaste de miel suculente si crocante. Ei bine, coastele astea sunt mai mult de atat. Sunt senzationale. Mielul mic, extrem de mic adica 10 kg, coastele extrem de firave, carnita mai deloc…. dar o fragezime si-o suculenta iesita din comun. Si-am stat si m-am uitat la ele in timp ce se decongelau usor, gandindu-ma „hei, girl! ce naiba faci cu firavele alea aschioase si cu carnita aproape deloc? cum le combini, cum le prajesti, cu ce la mancam?” Dar, ca intodeauna, bucatarul favorit al platenei e fix la mine in biblioteca, so, Gordon, ma man!, m-a ajutat si de data asta.
Ingrediente pentru reteta de coaste de miel, fenel inabusit
- coaste de miel foarte firave 🙂
- sare de mare
- ulei de masline
- 30 gr unt
- piper proaspat macinat
- cateva fire de rozmarin verde tocat
- cateva fire de patrunjel verde tocat
- un bulb de fenel
- cateva linguri de ulei de masline
- o lingura de unt
- cartofi noi fierti 5 minute si apoi prajiti
Mod de preparare pentru retete de coaste de miel, fenel inabusit
Coastele le stropiti cu ulei de masline si putina sare de mare. Intr-o tigaie incingeti untul si adaugati coastele de miel. Invartiti-le repejor, se inalbesc repede. Ungeti o tava termorezistenta cu ulei de masline, adaugati coastele de miel, rozmarin verde tocat. Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la cuptor 45 minute, la foc moderat.
Inte timp pregatim garnitura. Bulbul de fenel il taiati in bucati. incingeti intr-o tigaie cateva linguri de ulei de masline si o lingura de unt. Puneti bucatile de fenel si invartiti-le pe rand Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic pret de 10-12 minute. Daca il lasati mai putin va fi mai crocant. Scoateti-l si serviti-l cald alaturi de coastele de miel peste care ati pus cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt.
Noi le-am servit cu cartofi noi fierti cateva minute si-apoi prajiti.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Frunze de vita de vie in saramura
8 Responses to Coaste de miel, fenel inabusit in unt, cartofi noi
Cred ca au o aroma aparte… Arata delicios!
Delicioasa fripturica, draga mea!
Mmmm, cred ca au fost tare bune!
maxim !
Doamnă Alice, aveți copii? Foarte crud primul paragraf. Și nu, nu sunt vegetariană, dar descrierea dumneavoastră este extrem de crudă.
Da am. Uneori viata e cruda.
Ha, asta mi-a scapat gresita 😀 Multumesc pentru atentionare.
Nu ca „ma” ar fi corect gramatical, asa-i? 😉