WordPress Templates

Coaste de miel, fenel inabusit in unt, cartofi noi

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Coaste de miel nu sunt tocmai ce as fi vrut eu sau ce isi imagineaza lumea gandindu-se la niste coaste de miel suculente si crocante. Ei bine, coastele astea sunt mai mult de atat. Sunt senzationale. Mielul mic, extrem de mic adica 10 kg, coastele extrem de firave, carnita mai deloc…. dar o fragezime si-o suculenta iesita din comun. Si-am stat si m-am uitat la ele in timp ce se decongelau usor, gandindu-ma „hei, girl! ce naiba faci cu firavele alea aschioase si cu carnita aproape deloc? cum le combini, cum le prajesti, cu ce la mancam?”  Dar, ca intodeauna, bucatarul favorit al platenei e fix la mine in biblioteca, so, Gordon, ma man!, m-a ajutat si de data asta.Coaste de miel si fenel inabusit in unt

Ingrediente pentru reteta de coaste de miel, fenel inabusit

  • coaste de miel foarte firave 🙂
  • sare de mare 
  • ulei de masline
  • 30 gr unt
  • piper proaspat macinat
  • cateva fire de rozmarin verde tocat
  • cateva fire de patrunjel verde tocat
  • un bulb de fenel
  • cateva linguri de ulei de masline
  • o lingura de unt
  • cartofi noi fierti 5 minute si apoi prajiti
Coaste de miel si fenel inabusit in unt

Mod de preparare pentru retete de coaste de miel, fenel inabusit

Coastele le stropiti cu ulei de masline si putina sare de mare. Intr-o tigaie incingeti untul si adaugati coastele de miel. Invartiti-le repejor, se inalbesc repede. Ungeti o tava termorezistenta cu ulei de masline, adaugati coastele de miel, rozmarin verde tocat. Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la cuptor 45 minute, la foc moderat.

Inte timp pregatim garnitura. Bulbul de fenel il taiati in bucati. incingeti intr-o tigaie cateva linguri de ulei de masline si o lingura de unt. Puneti bucatile de fenel si invartiti-le pe rand Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic pret de 10-12 minute.  Daca il lasati mai putin va fi mai crocant. Scoateti-l si serviti-l cald alaturi de coastele de miel peste care ati pus cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt.
Noi le-am servit cu cartofi noi fierti cateva minute si-apoi prajiti.

Pofta buna!

Coaste de miel si fenel inabusit in unt
Coaste de miel si fenel inabusit in unt

8 Responses to Coaste de miel, fenel inabusit in unt, cartofi noi

  1. Alex spune:

    Cred ca au o aroma aparte… Arata delicios!

  2. TeoBucatar spune:

    Delicioasa fripturica, draga mea!

  3. Cristina spune:

    Mmmm, cred ca au fost tare bune!

  4. Adela spune:

    Doamnă Alice, aveți copii? Foarte crud primul paragraf. Și nu, nu sunt vegetariană, dar descrierea dumneavoastră este extrem de crudă.

  5. Alice spune:

    Ha, asta mi-a scapat gresita 😀 Multumesc pentru atentionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.