WordPress Templates

Ciulama de ciuperci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Presimt ca in Tara Bucatelor vor urma cateva retete cu ciuperci. šŸ™‚ Intr-o seara am comis o super-aburinda ciulama de ciuperci cu mamaliga… perfecta pentru o zi cu multa ninsoare. Voi ce ziceti? Eu zic ca mancarea asta merita mai mult decat cateva rinduri scrise pe un blog. Mie, personal, mi se pare o mancare foarte aproape de pamint, de noi, de romani. Cred perfecta ar fi ca ciulama de ciuperci sa fie preparata intotdeauna cu ciuperci de padure, cu hribi sau opintici. Insa in lipsa acestori delicatese greu de achizitionat pentru unii idntre noi, ciulama de ciuperci se poate prepara si cu clasicele ciuperci champignon.

Reteta face parte din Provocarea secreta tinuta de Ama, iar inspiratiunea zilei cu pricina a fost blogul ce mi-a revenit,Ā www.doisiunsfertlamasa.blogspot.ro, reteta e aici

Ciulama de ciuperci
Ā 

Ingrediente pentruĀ Ciulama de ciuperci

  • 1 ceapa mare
  • 500 gr ciuperciĀ 
  • ulei
  • 200 ml smantana
  • sare si piper alb macinat, dupa gust

Mod de preparare pentruĀ Ciulama de ciuperci

Spalam ciupercile si le scoatem piciorusul. Ā Taiem ciupercile bucatele potrivite, iar piciorusele le taiem bucatele si mai mici. Clar, nu? :))) Daca va e mai usor sau mai pe plac le puteti da si prin masina. Insa nu cred ca e o alegere buna. E important sa se simta bucatica din ciuperca.Ā 

Ceapa o calim in ulei si cand e aurie punem ciupercile taiate. Calim incet, amestecand din cand in cand, pana ce se inmoate si ciupercile si toata zeama lasata se evapora. In acest moment punem smantana, amestecam de cateva ori si lasam inca 3 minute pe foc.

Asezonam cu sare si piper alb si servim totul cu mamaliga calda.

Nimic mai simplu ca o ciulama de ciuperci!

Pofta buna!

Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci

12 Responses to Ciulama de ciuperci

  1. […] cate oĀ ciulama de puiĀ cam o data sau de doua ori pe an, iarĀ ciulama de ciuperciĀ facem mai des, pentru ca noua astora adulti ne place. Miruna nu se da in vant dupa ciulama de pui, […]

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Ce as servi o portie calda!

  2. Buburuza Bubu spune:

    Tu zau de nu merg sa-mi cumpar ciuperci,arata super!!!

  3. Licuta Marin spune:

    Mmm, ciulamaua de ciuperci cu mamaliguta e preferata mea, asa ca nu refuz o portie:)Pup!

  4. Ieri a facut si mama ciulama de ciuperci cu mamaliguta šŸ™‚
    Imi plac toate mancarurile cu ciuperci šŸ˜›
    Pupici

  5. Jessy spune:

    yammy..ce bine arata si ce pofta mi-ai facut ;))

  6. m-a-k-e-r spune:

    Usturoi si oregano, la sectiunea dupa gust.

  7. Anonymous spune:

    m.v bv. merge f.b. cu marar proaspat
    .incercati..

  8. iza spune:

    Trebuie folosita smantana pentru gatit sau e buna si cea fermentata?

    • Alice spune:

      Buna Iza,
      De recomandat este sa folosesti smantana pentru gatit sau din cea care se vinde la raioanele de branzeturi din magazinele mari. Smantana fermentata, cea pe care o gasim in cutii, galetuse, nu e tocmai cea mai buna alegere. Risti sa ti se branzeasca totul.
      O zi minunata si spor!\Multumesc pentru vizita si comentariu si te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.