WordPress Templates

Guguluf aromat

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Zilele astea am tot copt la gugulufi, ba pentru neamuri, ba pentru prieteni, ba pentru copiii din centrul Mia Casa. Zile intregi casa mea a mirosit a scortisoara, a ghimbir, a caldura coapta, aromata si dulce. Vine Craciunul si sarbatoarea asta imi da aripi. Abia astept sa imi impodobesc intreaga casuta cu luminite, lumanarele, craciunei, omuleti chipesi de zapada….o, ce bucurie! Nu-i asa ca e cea mai frumoasa perioada a anului? Indrazneste careva sa zica altceva?

Ho, Ho, Ho! l-ati auzit? Acusi vine….se pare ca acum inhama renii la sanie…. si ne-aduce un Guguluf aromat.

So,…… Sarbatorile vin, sarbatorile vin….

Guguluf aromat

Ingrediente pentru reteta de Guguluf aromat

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 1 cutie lapte condensat (din comert de la delatte, ori puteti folosi lapte condensat home made)
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita ghimbir praf
  • 1-2 lingurite scortisoara

pentru ornat

  • ciocolata topita sau zahar pudra
  • fulgi de cocos, migdale, bilute colorate…
  • * optional nuci, stafide, migdale, bucatele de rahat sau de smochina
Guguluf aromat

Mod de preparare pentru reteta de Guguluf aromat

Incingeti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de guguluf si tapetati-o cu faina.

Intr-un bol mixati ouale cu laptele condensat si zaharul vanilat. Adaugati untul topit si mixati pana la omogenizare completa. Adaugati, in ploaie, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Puneti cate putin lapte pana ce amestecul devinde fluid si nu foarte gros. Intr-un bol curat turnati cam 1/4 din compozitie si amestecati cu cacao si praful de ghimbir. In restul de compozitie incorporati scortisoara.

Turnati in forma de guguluf compozitia cu scortisoara si apoi cea cu cacao si ghimbir. Acum daca vreti puteti sa adaugati bucatele de nuci, migdale, stafide, rahat, pe care le infingeti cu un betisor in compozitie.

Dati forma la cuptor pentru 40-45 minute, la foc moderat. Faceti testul cu scobitoarea. Lasati guguluful la racorit in forma, dupa care scoateti-l cu grija si lasati-l la racit pe un gratar metalic.

Cand e rece pudrati-l cu zahar pudra sau ungeti-l cu ciocolata topita peste care veti pune bucatele de midgale, fulgi de nuca de cocos…

Guguluf aromat, pufos, delicios!

Pofta buna!

Guguluf aromat
Guguluf aromat
Guguluf aromat

 

8 Responses to Guguluf aromat

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Nu stiu cum s-a nimerit, dar am in fata o cana cu ceai, asa ca al tau guguluf merge la fix..E super!!!

  2. Eu nu te contrazic, sunt perfect de acord cu tine…intotdeauna eram de parere ca cea mai frumoasa sarbatoare este Craciunul!
    Sa-nteleg ca ai devenit o maestra a gugulufurilor? 😀
    Spor la treaba in continuare si-ti doresc din suflet Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si sa ne auzim cu bine!
    Te pup scumpa mea Alice! <3

  3. Adina spune:

    Draguta, se vede cat este de pufos si gustul…sunt convinsa ca este unul de care nu te poti dispensa o perioada luuuunga!:))
    Nota 10 pentru prezentare!
    Sarbatori fericite!

  4. Raluca spune:

    Hei ce bine mi-ar prinde un guguluf! Ia sa-l trec eu in scrisorica pentru Mosu’! Pup you! 🙂

  5. Emily spune:

    intr-adevar o sarbatoare minunata, iar guguluful e tare frumos si pufos!
    Sarbatori fericite draga mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.