WordPress Templates

Guguluf cu branza dulce

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Aveam niste branza de vaci, foarte dulce si bunuta, si un strop de gand ce ma chinuia intrebandu-ma zadarnic „ce faci cu branzica?, ce faci cu branzica?”. „Ceva sarat”, imi soptea cineva pe umarul stang, „ceva dulce” se auzea timid din dreptul umarului drept.

Si uite-asa… pana la urma, printre soapte si arome. m-am trezit negociind cu vocea umarului drept. „Ceva de dulce? zici”… ehee… dar fara prea mult foc, ca-i cald tare azi…. fara prea mult efort ca mi-e cam lene azi… n-am o reteta la indemana, ehehee si-ntru-n final glorios, am decis: „De dulce sa fie!… fara mult foc! si repejor ca mi-i si lene, iar Miruna vrea acusi afara la joaca”… Complicat?

So, ca sa nu o mai lungesc, iata ce mi-a iesit, rapid, dulce, aromat, fara mult foc, si cireasa de pe tort!… e bun si pentru cei mici: Guguluf cu branza dulce.

Guguluf cu branza dulce

Ingrediente pentru Guguluf cu branza dulce

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt 
  • 3-4 liguri de smantana groasa 
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt 
  • coaja de lamaie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Mod de preparare pentru Guguluf cu branza dulce

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul… bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) ), coaja de lamaie, plicul de zahar vanilat (doar continutul lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi 😛 si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute… faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur 😛

Anyway, dragilor, asta e…. foarte bun, foarte rapid. R. a zis: „e cel mai bun guguluf, de pana acum”… chestie care m-a impaunat putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))

Asa ca, poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort, incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.

Guguluf cu branza dulce
Guguluf cu branza dulce
Guguluf cu branza dulce
Pofta buna!

7 Responses to Guguluf cu branza dulce

  1. Florina spune:

    Mmmm…ce miros de scortisoara ai facut! Super!

  2. Sara & Miki spune:

    Bine ai revenit. Pupici!

  3. catkitchen spune:

    super guguluf !!!!

  4. maya spune:

    Ce textura frumoasa are!
    Arata ter bine!
    Pupic :*

  5. Anonymous spune:

    CE BINE ARATA. AM SA FAC SI EU

  6. Felicitari, m-ai convins !!! 🙂
    Arată bestial și în plus, este si usor de făcut!!!
    Multumesc pt reteta!

    ps- si mie mi se mai întâmplă kestia cu „împăunatu'” câteodată!!!!
    esti adorabilă!! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.