Guguluf cu branza dulce
by Alice Ciobanu
Aveam niste branza de vaci, foarte dulce si bunuta, si un strop de gand ce ma chinuia intrebandu-ma zadarnic „ce faci cu branzica?, ce faci cu branzica?”. „Ceva sarat”, imi soptea cineva pe umarul stang, „ceva dulce” se auzea timid din dreptul umarului drept.
Si uite-asa… pana la urma, printre soapte si arome. m-am trezit negociind cu vocea umarului drept. „Ceva de dulce? zici”… ehee… dar fara prea mult foc, ca-i cald tare azi…. fara prea mult efort ca mi-e cam lene azi… n-am o reteta la indemana, ehehee si-ntru-n final glorios, am decis: „De dulce sa fie!… fara mult foc! si repejor ca mi-i si lene, iar Miruna vrea acusi afara la joaca”… Complicat?
So, ca sa nu o mai lungesc, iata ce mi-a iesit, rapid, dulce, aromat, fara mult foc, si cireasa de pe tort!… e bun si pentru cei mici: Guguluf cu branza dulce.
Ingrediente pentru Guguluf cu branza dulce
- 3 oua
- 300 gr faina
- 250 gr branza de vaci
- 220 gr zahar
- 80 gr unt
- 3-4 liguri de smantana groasa
- un plic de zahar vanilat
- un plic de praf de copt
- coaja de lamaie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P)
- un praf de sare
- un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)
Mod de preparare pentru Guguluf cu branza dulce
Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul… bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.
Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) ), coaja de lamaie, plicul de zahar vanilat (doar continutul lui :P) si am mixat inca putin.
Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.
Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi 😛 si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute… faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur 😛
Anyway, dragilor, asta e…. foarte bun, foarte rapid. R. a zis: „e cel mai bun guguluf, de pana acum”… chestie care m-a impaunat putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))
Asa ca, poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort, incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.
Lasă un răspuns
Profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben
7 Responses to Guguluf cu branza dulce
Mmmm…ce miros de scortisoara ai facut! Super!
Bine ai revenit. Pupici!
super guguluf !!!!
Ce textura frumoasa are!
Arata ter bine!
Pupic :*
CE BINE ARATA. AM SA FAC SI EU
Felicitari, m-ai convins !!! 🙂
Arată bestial și în plus, este si usor de făcut!!!
Multumesc pt reteta!
ps- si mie mi se mai întâmplă kestia cu „împăunatu'” câteodată!!!!
esti adorabilă!! Succes!
🙂 Multumesc frumos! Daca v-am convins, sunt incintata, daca va v-a si placea…voi fi tare happy!