Hummus
by Alice Ciobanu
Iubim Hummus -ul, dar tot la fel de mult iubim si pasta de fasole cu usturoi sau cu ceapa si maioneza. Stiu, stiu, astea nu-s chiar atat de OK, insa eu le iubesc, le ador, le divinizez. š Si am constatat cu mare, dar foarte mare rusine, ca nu am postat niciodata retetele astea, ca si multe altele de altfel.. Ā Pfff…. situatii ce se cer a fi remediate… musai!
Last edit: Dragilor, intre timp am fost tare, tare harnica si am preparat si pasta de fasole cu usturoi si ceapa maioneza. Linkul e pus mai sus, ca sa fie mai usor si la indemana cautarea.
Ingrediente pentruĀ Hummus
- 250 gr naut fiert
- 2 linguri pasta de susan
- 2-3 catei de usturoi
- ulei de susan, floarea soarelui
- sare de mare
- boia de ardei
- zeama de lamaie
Mod de preparare pentruĀ Hummus
Nautul fiert il puneti in robot. De regula folosesc naut din conserva, fiert si scurs de apa. De data asta am avut Ā naut uscat, gratie prietenilor de la afaf.ro. Tare m-am bucurat ca am putut sa il fierb eu singurica. Il pui in apa rece, dai cateva clocote, scurgi, pui in oala sub presiune si lasi la fiert vreo ora si ceva cred. Habar n-am pentru ca am cam uitat de el, tipic, nu? :)) Apoi l-am folosit ca si pe cel de la conserva.Ā
Deci il pui in robot, adaugi usturoiul tocat, ulei, pasta de susan, pe care o poti face super bine si in casa sau o poti cumpara, putintica boia de ardei si push.
Mai adaugi din cand in cand zeama in care a fiert sau doar apa simpla, ulei, si mixezi pana obtii o compozitie cremoasa si spumoasa.
Adaugi sare, dupa gust si zeama de lamaie.
Obtii astfel un Hummus savuros!
Pofta buna!
7 Responses to Hummus
-
Hat fata draga nu am facut niciodata, dar ai reusit sa ma convingi sa incerc si eu š
Pupici -
Si eu iubesc hummusul, la fel ca si fasolea frecata š Am facut si eu de multe ori, dar cred ca va mai dura pana sa postez. Al tau arata taaaare imbietor!
LasÄ un rÄspuns
Melcisori cu nuca si cacao
[…] nautul? Eu sper ca da. Pentru ca e foarte gustos si sanatos. De obicei il folosesc la prepararea Hummusului, dar de data asta l-am folosit pentru a obtine un savuros Falafel. Ā Ā Pentru prepararea […]
[…] mancam hummus de linte rosie, ca-i sanatos si savuros, si mai alternam cu o tocanita de legume, un hummus clasic sau o supa crema de dovlecei. Ce ziceti? De-acord? Iar pentru a va delecta cu alte retete, aveti la […]
[…] putand inlocui cu succes carnea. Sfatul meu este sa consumi naut si sa prepari cat mai des un Hummus delicios sau sa il arunci pur si simplu in salate. Salata cu naut pe care ti-o propun este super usor de […]
[…] care nu am putut sa o alung nicicum. Si am incercat si eu. Pana acum naut l-am folosit doar pentru hummus sau in salate, insa trebuie sa va marturisesc ca aceasta reteta de Mancare de naut e fenomenala. Si […]
[…] imi place nautul si hummusul nu e niciun secret. De data asta am incercat Hummus cu vinete. Imi ramasesera doua vinete si nu […]