WordPress Templates

Baclava

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pana acum am tot mancat baclava, pe nerasuflate, la prietenii nostri buni, Gabi si Cata. Zilele astea mi-am spus: e musai sa fac si eu. Si-asa de vreo doua zile ma rontai la baclava, de dimineata, pe langa o cafea aburinda. Reteta e simpla, procesul tehnologic si mai simplu. Rezultatul? Uluitor!

Baclava

Ingrediente pentru Baclava

  • 1 pachet foi de placinta , 400-500 gr
  • 350-400 gr miez de nuca macinat
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt topit

pentru sirop:

  • 400 gr zahar
  • 100 gr miere de albine
  • 1 l apa
  • o pastaie de vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare pentru Baclava

Se amesteca miezul de nuca macinat cu 3 linguri de zahar si scortisoara.

Se impart foile de placinta in 3 parti egale. Intr-o tava intinsa, cam cat de marimea foilor, unsa bine cu unt se va pune prima parte de foi de placinta, unse fiecare in parte cu unt topit. Se va pune jumatate din cantitatea de nuca si zahar. Apoi se va pune a doua parte din foile de placinta, unse fiecare in parte cu unt topit. Se intinde pe intreaga suprafata cealalta jumatate din cantitatea de miez de nuca si se vor acoperi cu cea de a treia parte din foile de placinta, unse fiecare in parte cu unt topit. Se da la rece, pentru un sfert de ora, dupa care se portioneaza dupa bunul plac cu un cutit ascutit. Se da in cuptorul incins la 180 grade si se lasa pana se coace uniform.

Intre timp se prepara siropul. Intr-o cratita se pune la fiert apa, zaharul, mierea de albine, semintele din pastaia de vanilie si la urma cand clocoteste bine, se adauga zeama de lamaie. Se lasa la fiert pana se obtine un sirop, nu foarte gros. Practic se lasa la fiert cam cat sta tava cu foile in cuptor. Cand baclavaua e coapta se scoate tava, si peste ea se toarna siropul fierbinte. Turnati-l incet si in cateva reprize. Apoi dati tava la rece pana se raceste complet. Consumati aceasta minunatie de baclava in maxim 3 zile de la prepare si indicat e sa o scoateti cu  vreo jumatae de ora de la rece inainte de momentul servirii.

Baclava

Pofta buna!

Baclava
Baclava

4 Responses to Baclava

  1. Nici eu n-am facut niciodata… 😛
    Pana ma hotarasc sa fac si eu, servesc de la tine, stiu ca este super ultra delicioasa! 🙂
    Weekend frumos va doresc, pupici!

  2. Minunat ti-a iesit! Eu nu m-am incumetat sa fac, desi imi place dulcegaria asta grozava 🙂 Pupici

  3. Rita Oarga spune:

    Ti-a reusit foarte bine. Voi calca pe urmele tale si voi incerca si eu prajiturelelele astea superdulci. Sa ai un weekend minunat!

  4. Buburuza Bubu spune:

    Reteta nu pare a fii foarte greu de facut,nici eu nu am facut niciodata asa ca : Reteta Salvata! Kisses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.