WordPress Templates

Muraturi pentru vara

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

M-am tot gandit daca sa fie azi de dulce sau de papa…. dar intr-un final mi-a venit idee sa va arat niste Muraturi pentru vara. O bunatate: rosii, gogonele si dovlecei in saramura, numai bune pentru a le consuma acum, in perioada asta.

Muraturi pentru vara
     

Ingrediente pentru reteta de Muraturi pentru vara

  • la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina, daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece

Mod de preparare pentru reteta de Muraturi pentru vara

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovleceii, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rosie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre toate aceastea bucatile de telina radacina si cateii de usturoi, cativa, nu multi.

Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt  marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie  o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida 😛 asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan.

Muraturi pentru vara

Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre’ sa intreb pe R. cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) prirociti-le. :))) adica…desfaceti capacul, turnati lichidul din borcan intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi.

Muraturi pentru vara

Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp, puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!

Muraturi pentru vara
Muraturi pentru vara

 

7 Responses to Muraturi pentru vara

  1. […]     Updade edit: Am facut aseara din nou tochitura moldoveneasca mai mult pentru a reface pozele, care erau uricioase tare-tare. Insa de data asta am folosit in loc de slaninuta niste carnati de tara afumati, si le-am combinat la final, apoteotic, Muraturile de vara. […]

  1. Raluca spune:

    „Dar bine, ghiavole, aista ti-i dulcele zise matusa Raluca…? Si ea zicea, si Albinutza zicea, si ea zicea si Albinutza zicea! Insa degeaba mai clampanesc eu din gura: cine ce are cu … muraturile omului? Postarea se facuse, si cititorul trebuia sa accepte”.Pup 😛

    • Alice spune:

      :))))))))))) Ralule pup iu!!! :))) mai lasa ca acum era momentul propice pt muraturile istea, fata babei :))

      dulci gasesti la Boabe , stii tu..tiramisu ala…

  2. Panacris spune:

    Ei, cu salata de vara am fost pe aproape;) Foarte bune muraturilr de vara, dovlecei nu am mancat niciodata, dar trebui probat, dupa cum arata sunt sigura ca sunt savurosi!:-*

  3. Timea spune:

    Bune, bune muraturile astea!

  4. Haplea spune:

    Gata, incepe pregatirea muraturilor!!!Imi place reteta ta!

  5. Rocsy Ciobanu spune:

    Harnicuta ca o albinuta.Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.