WordPress Templates

Satay de porc cu sos de alune

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Satay este un fel de mancare foarte popular in Thailanda. Dupa cum ne zice Gordon in Bucataria Lumii, satay-ul se face cel mai bine pe gratar pentru ca preia din gustul de afumat, dar puteti folosi si o tigaie-grill sau un gratar de aragaz.

Am facut Satay de porc cu sos de alune. De-a dreptul savuros de delicios. Bine asta pentru adeptii gusturilor experimentale, pentru cei dornici de aventuri culinare, pentru cei care pot manca cu farmec si alta mancare decat cea pur romaneasca, invatata de la mama 🙂 (fost-am putin rea? ei na, sa ma iertati)

Dar, macar o data in viata, pana ajungeti in Tahilanda, incercati Satay de porc cu sos de alune (sau fara sos de alune) :))

Satay de porc cu sos de alune

Ingrediente pentru Satay de porc cu sos de alune

  • 500 gr spata porc sau file
  • 125 gr lapte de nuca de cocos de la conserva
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 lingurite coriandru
  • 2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • piper proaspat macinat

pentru sosul de alune:

  • 100 gr alune nesarate
  • 200 ml lapte de nuca de cocos de la conserva
  • 4 linguri pasta de curry verde
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • coaja de zeama de la o lime
Satay de porc cu sos de alune

Mod de preparare pentru Satay de porc cu sos de alune

Taiati carnea de porc in fasii subtiri. Puneti restul ingredientelor intr-un bol si amestecati. Adaugati carnea de porc si amestecati bine. Puneti deasupra o folie de aluminiu si dati la frigider pentru macar 2 ore sau cel mai bine peste noapte.

Intre timp faceti sosul de alune. Macinati alunele in mojar sau robot. Intr-o cratita incingeti 2 linguri lapte de nuca de cocos. Cand s-a incins, adaugati pasta de curry verde si lasati la foc mic pana ce degaja o aroma placuta. Adaugati restul de lapte de nuca de cocos, alunele macinate, sarea de mare, zaharul si coaja si zeama de lime. Lasati la foc mic pana ce sosul se ingroasa. Turnati-l intr-un bol si lasati-l sa se raceasca foarte bine.

Scoateti carnea de la frigider, puneti fasiile pe bete de frigarui de metal sau din bambus tinute in apa si incingeti gratarul.

Lasati-le pe gratar citeva minute pana se rumenesc pe fiecare parte.

Satay de porc cu sos de alune

Serviti-le fierbinti cu sosul de alune.

Pofta buna!

Satay de porc cu sos de alune
Satay de porc cu sos de alune

pentru Concursul aniversar 1 an de afaf.ro

Satay de porc cu sos de alune

3 Responses to Satay de porc cu sos de alune

  1. Fab Chef spune:

    Foarte interesant suna! I’m in!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.