WordPress Templates

Monkey Bread with my little monkey – Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Duminica prefer ceva rapid, din categoria confort food :)). Asa ca am pregatit repejor o delicioasa Monkey Bread. Am avut  si un ajutor de nadejde, pe Miruna, care s-a cam obisnuit sa cucineze si sa-si bage degetelele prin tot felul de oale, ulcele, fainuri si alte cele trebuicioase unor operatiuni culinare. De asta data am facut monkey bread with my little monkey :)) spus asa pentru ca si-a bagat degetelele in toate chestiile alea lipicioase, s-a uns, s-a mazgalint, s-a lins pe degete si a tot mozolit la aluat. Tare s-a mai distrat. Am hotarat de postam reteta noastra distractiva 🙂 si pentru a participa la noua provocare Electrolux  Passion4Cooking de Ziua Copilului.

Monkey bread e o chestiune atat de simpla de facut, dar atat de delicioasa la final. De fiecare data am preparat-o folosind aluatul de la no-knead bread. Ce minune! Simplu, rapid si fara framantare. Absolut deloc. Voi reveni cu o postare despre no-knead bread, dar pana atunci puteti sa va instiuti despre acest miracol pe site la Ana. Am tot facut paine, placintute, dar de regula il folosesc la monkey bread, asta pentru ca Mirunei ii place sa se joace cu aluatul si pentru ca ii place apoi si rezultatul :). Insa sa  nu o mai lungesc si sa va prezentam rezultatul muncii noastre, sau a ei? 🙂

Monkey Bread

 

Ingrediente pentru Monkey Bread

  • 500 gr faina
  • 340-370 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie
  • 11/2 lingurita sare
  • 1.5 linguri zahar sau chiar 2 🙂
pentru uns:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara , sau cata va place…

Mod de preparare pentru Monkey Bread

Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf. 

Pentru aluat e totul foarte simplu: Intr-un bol puneti faina, sare, zahar. Intr-un bol mic frecati drojdia cu putin zahar, apoi adaugati apa si dizolvati. Turnati lichidul peste faina, amestecati cu lingura de cateva ori, acoperiti cu un capac inchis ermetic si bagati la frigider pentru 12-14-16-24 ore. Cand aveti chef a doua zi, scoateti bolul, rasturnati minunea pe blatul infainat bine si cu mainile pline de faina aplatizati-l si impaturiti-l de cateva ori. Pentru a face paine, lasati-l acoperit cu un prosopel cam o jumatate de ora. Pentru monkey bread….incepeti a va juca cu el.

Monkey Bread
Monkey Bread

Daca insa nu vreti sa il tineti la rece, fara framantare, omogenizati ingredientele, cu drojdia pua putin la crescut cu un praf de zahar si putina apa calduta…. framantati energic si lasati 2 ore la loc caldut.

Intr-un bol amestecati unt, la temperatura camerei, chiar topit si racit, cu zaharul si scortisoara. Din aluat luati cate o bucatica, o pravaliti bine de tot pe toate partile prin bolul cu unt si scortisoara si apoi puneti bilute dupa bilute in forma unsa bine cu unt.

Monkey Bread
Monkey Bread

Dupa cum vedeti e treaba simpla de tot, treaba pe care si my little monkey de 2 ani si 2 luni o poate face. Si chiar se pricepe bine 🙂 se contamineaza oare cu microbul bucatarelii? :))

Dati forma in cuptorul incins, coaceti pana ce totul creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti forma si puneti monkey-bread pe un gratar metalic pentru sa se racori putin.

Consumati apoi caldut, cu moderatie… sau fara 🙂

Monkey Bread
Monkey Bread

Pofta buna!

29 Responses to Monkey Bread with my little monkey – Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului

  1. […] insotesc pe Miruna mea, la Corbeanca, la sesiunea de cooking pentru care ea s-a pregatit asiduu cu Monkey bread. V-am povestit ceva pe aici, asa ca nu mai revin cu amanunte… eventual dupa ce ne intoarcem va […]

  2. […] insotesc pe Miruna mea, la Corbeanca, la sesiunea de cooking pentru care ea s-a pregatit asiduu cu Monkey bread. V-am povestit ceva anterior, asa ca nu mai revin cu amanunte. Eventual dupa ce ne intoarcem va mai […]

  1. catkitchen spune:

    Bravoooo ptr reusita !!! Mirunica e o scumpa !!;)

  2. Cristina spune:

    Adorabila!!! Cu un asa ajutor dragut merita sa participi la toate concursurile… Pup cu drag!

  3. Raluca spune:

    S-o pap eu de „coscodina” mica si scumpa! Mirunica dai si mie o bucatica, ca tare bine arata? Si sa stii ca am si eu manusa ca a ta! 🙂

  4. Alice spune:

    Adina, saru’mana 🙂

  5. Alice spune:

    Cristina….sa fie cu noroc!

  6. Alice spune:

    RAlule…..ii trasmit…si manusa ta abia astepta sa o incerce :))

  7. O draguta harnicuta si frumoasa pe deasupra! Pup.

  8. Alice spune:

    Dana…ne vedem…vineriiii :))

  9. Adina spune:

    Sa-ti traiasca maimutica ! 🙂
    Delicios tot ce prepari !

  10. Fetele cochetele, va puuuup!
    Sunteti minunate si ati facut treaba buna in bucatarie, felicitari!

  11. Alice spune:

    Adina..multumi. la fel si tu )

  12. Alice spune:

    Delicious flavours…multumim amica 🙂 pupicei

  13. Mitinita spune:

    Mai mare dragul sa gatesti cu un asa ajutor!

  14. Alice spune:

    DA miti:)) pup maruntelelor..si a fost atat de fun 🙂

  15. Paradis spune:

    O scumpica bucatareasa!Monkey bread -ul Arata yammy!

  16. Rocsy Ciobanu spune:

    Bravo mai harnicutelor!!Pupici!

  17. Timea spune:

    Ce scumpa e! Imi doresc si eu un asa ajutor :). pup

  18. Alice spune:

    Paradis….rosim :))

  19. Alice spune:

    Rocsi pupam

  20. Alice spune:

    Timea…..multumim…pup

  21. Adina spune:

    Gata, mai convins ,am comis-o ,cartea Meniul perfect este pe drum ! O astept cu batai in oale !:))
    Pup !

  22. Alice spune:

    :)) abia astept sa vad ce cucinezi:)

  23. Rita spune:

    Miruna cu ochii ei de smecherita atrage cu totul atentia asupra ei. Nici nu mai esti atenta la reteta, ca o tot urmaaresti pe ea din poza-n poza. Succes la concurs!

  24. Alice spune:

    Rita, multumim.
    Daaa e frumoasa tare….sunt asa bucuroasa ca o am 🙂
    pupici

  25. coco spune:

    ce bine arataaa…si bucatareasa 🙂

  26. Kadia spune:

    tare draguta fetita ta! Sa-ti creasca mare, frumoasa si desteapta :*

  27. Alice spune:

    coco, Kadi….multumim <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.