Monkey Bread with my little monkey – Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului
by Alice Ciobanu
Duminica prefer ceva rapid, din categoria confort food :)). Asa ca am pregatit repejor o delicioasa Monkey Bread. Am avut si un ajutor de nadejde, pe Miruna, care s-a cam obisnuit sa cucineze si sa-si bage degetelele prin tot felul de oale, ulcele, fainuri si alte cele trebuicioase unor operatiuni culinare. De asta data am facut monkey bread with my little monkey :)) spus asa pentru ca si-a bagat degetelele in toate chestiile alea lipicioase, s-a uns, s-a mazgalint, s-a lins pe degete si a tot mozolit la aluat. Tare s-a mai distrat. Am hotarat de postam reteta noastra distractiva 🙂 si pentru a participa la noua provocare Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului.
Monkey bread e o chestiune atat de simpla de facut, dar atat de delicioasa la final. De fiecare data am preparat-o folosind aluatul de la no-knead bread. Ce minune! Simplu, rapid si fara framantare. Absolut deloc. Voi reveni cu o postare despre no-knead bread, dar pana atunci puteti sa va instiuti despre acest miracol pe site la Ana. Am tot facut paine, placintute, dar de regula il folosesc la monkey bread, asta pentru ca Mirunei ii place sa se joace cu aluatul si pentru ca ii place apoi si rezultatul :). Insa sa nu o mai lungesc si sa va prezentam rezultatul muncii noastre, sau a ei? 🙂
- 500 gr faina
- 340-370 ml apa calduta
- 13 gr drojdie
- 11/2 lingurita sare
- 1.5 linguri zahar sau chiar 2 🙂
- 150 gr unt
- 200 gr zahar
- 1 lingura scortisoara , sau cata va place…
Mod de preparare pentru Monkey Bread
Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf.
Daca insa nu vreti sa il tineti la rece, fara framantare, omogenizati ingredientele, cu drojdia pua putin la crescut cu un praf de zahar si putina apa calduta…. framantati energic si lasati 2 ore la loc caldut.
Intr-un bol amestecati unt, la temperatura camerei, chiar topit si racit, cu zaharul si scortisoara. Din aluat luati cate o bucatica, o pravaliti bine de tot pe toate partile prin bolul cu unt si scortisoara si apoi puneti bilute dupa bilute in forma unsa bine cu unt.
Dupa cum vedeti e treaba simpla de tot, treaba pe care si my little monkey de 2 ani si 2 luni o poate face. Si chiar se pricepe bine 🙂 se contamineaza oare cu microbul bucatarelii? :))
Dati forma in cuptorul incins, coaceti pana ce totul creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti forma si puneti monkey-bread pe un gratar metalic pentru sa se racori putin.
Consumati apoi caldut, cu moderatie… sau fara 🙂
29 Responses to Monkey Bread with my little monkey – Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului
-
Bravoooo ptr reusita !!! Mirunica e o scumpa !!;)
-
Adorabila!!! Cu un asa ajutor dragut merita sa participi la toate concursurile… Pup cu drag!
-
S-o pap eu de „coscodina” mica si scumpa! Mirunica dai si mie o bucatica, ca tare bine arata? Si sa stii ca am si eu manusa ca a ta! 🙂
-
Adina, saru’mana 🙂
-
Cristina….sa fie cu noroc!
-
RAlule…..ii trasmit…si manusa ta abia astepta sa o incerce :))
-
O draguta harnicuta si frumoasa pe deasupra! Pup.
-
Dana…ne vedem…vineriiii :))
-
Sa-ti traiasca maimutica ! 🙂
Delicios tot ce prepari ! -
Fetele cochetele, va puuuup!
Sunteti minunate si ati facut treaba buna in bucatarie, felicitari! -
Adina..multumi. la fel si tu )
-
Delicious flavours…multumim amica 🙂 pupicei
-
Mai mare dragul sa gatesti cu un asa ajutor!
-
DA miti:)) pup maruntelelor..si a fost atat de fun 🙂
-
O scumpica bucatareasa!Monkey bread -ul Arata yammy!
-
Bravo mai harnicutelor!!Pupici!
-
Ce scumpa e! Imi doresc si eu un asa ajutor :). pup
-
Paradis….rosim :))
-
Rocsi pupam
-
Timea…..multumim…pup
-
Gata, mai convins ,am comis-o ,cartea Meniul perfect este pe drum ! O astept cu batai in oale !:))
Pup ! -
:)) abia astept sa vad ce cucinezi:)
-
Miruna cu ochii ei de smecherita atrage cu totul atentia asupra ei. Nici nu mai esti atenta la reteta, ca o tot urmaaresti pe ea din poza-n poza. Succes la concurs!
-
Rita, multumim.
Daaa e frumoasa tare….sunt asa bucuroasa ca o am 🙂
pupici -
ce bine arataaa…si bucatareasa 🙂
-
tare draguta fetita ta! Sa-ti creasca mare, frumoasa si desteapta :*
-
coco, Kadi….multumim <3
Lasă un răspuns
Zambete pentru Copii
[…] insotesc pe Miruna mea, la Corbeanca, la sesiunea de cooking pentru care ea s-a pregatit asiduu cu Monkey bread. V-am povestit ceva pe aici, asa ca nu mai revin cu amanunte… eventual dupa ce ne intoarcem va […]
[…] insotesc pe Miruna mea, la Corbeanca, la sesiunea de cooking pentru care ea s-a pregatit asiduu cu Monkey bread. V-am povestit ceva anterior, asa ca nu mai revin cu amanunte. Eventual dupa ce ne intoarcem va mai […]