WordPress Templates

Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

Weekendul asta m-am invrednicit si am facut cateva minunatii de retete si poze, ofc, ce vor urma pe blog in saptamana asta. Insa o luam de luni si va intampin cu paine integrala cu rozmarin si seminte de in. Suna bine, recunosc si sper sa va imbii sa o coaceti si voi. Eu, mi-am propus sa fac paine in casa, din faina integrala, paine integrala cu tot felul de ierburi si in tot felul de combinatii. Sper sa va placa si voua, atat de mult pe cat ne-a placut noua.

Ingrediente pentru reteta de Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

  • 500 gr faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurita zahar brun
  • 25 gr drojdie (un cub mic)
  • apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • seminte de in
  • rozmarin uscat

Mod de preparare pentru reteta de Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

Pentru a prepara aceasta reteta de paine integrala cu rozmarin si seminte de in, am ales sa folosesc masina de facut paine pentru programul de framantat si dospit, pentru ca economisesc timp si pentru ca aluatul creste frumos si sigur, fara a avea grija la locul unde odihnesc aluatul cat timp ar trebui sa dospeasca. Astfel mi-e mai simplu. Daca vreti faceti ca mine, daca nu, atunci suflecati manutele, spalati-va bine si framantati cam jumatate de ora, cat sa iasa moale si pufoasa painita.

Deci, revenind la postarea mea, intr-un bol am frecat putin drojdia cu zaharul brun pana s-a lichefiat.

In cuva masinii de paine am pus faina integrala, sare si drojdia lichefiata cu zaharul, apoi un strop de rozmarin uscat. Am pornit masina pe programul de framantare si dospire, dupa care am inceput incet si sigur sa torn cate putina apa calda. Aluatul trebuie sa fie mai lipicios asa, dar ferm totodata. Turnati cate putin ulei de masline, ii va conferi o anumita moliciune aluatului si  o aroma inconfundabila. Cred ca in ceea ce priveste cantitatea de apa calduta, cam 500 ml de apa e suficient. Probabil ca depinde de faina integrala, eu am folosit de data aceasta din comert, dar in curand  voi face cu faina integrala direct de la moara. Super!

Cand a expirat timpul alocat procesului tehnologic de dospire, desertati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Puneti deasupra semintele de in si cateva fire de rozmarin verde, crestati cu un cutit aluatul din loc in loc si mai lasati painea la dospit in tava, la loc caldut maxim 30 de minute.

Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

Introduceti tava in cuptorul preincazilt si lasati la foc mare 15 minute si apoi la foc  moale-mic, cam 50-60 minute. Va iesi o splendoare de paine integrala cu rozmarin si seminte de in.

Pofta buna!

Paine integrala cu rozmarin si seminte de in Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

4 Responses to Paine integrala cu rozmarin si seminte de in

  1. […] sa se raceasca usor, fara a tine capacul deasupra. Consumati acest bors de fasole alaturi de paine din faina integrala sau de secara si musai o ceapa alba […]

  1. Poame spune:

    Cea mai sanatoasa paine.

  2. Maria spune:

    Pe langa faptul ca este o paine santoasa si contine rozmarin si seminte de in, este si hranitoare si satioasa, fapt ce ajuta la reducerea greutatii corporale in timp…si arata si foarte bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.