WordPress Templates

Paine cu mirodenii pentru ceai

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Pentru ca de cateva zile suntem raciti cu totii, Miruna mai rau ca are si amigdalita, febra, nas infundat …. pana si cainele stranuta, nu prea am mai cucinat cu chef de viata. But still…. am facut o paine numai buna pentru un ceai caldut de menta, in cazul nostru. Painea asta, dragilor, poate fi luata drept chec aromat, dar pentru ca are o consistema mai tepoasa asa, de paine neagra :P, pentru ca merge super bine unsa cu putintel unt… mmmm….. am hotarat ca Paine cu mirodenii sa fie, pentru ceai! sau cafea? hmmm…decideti voi :)) Deci, Paine cu mirodenii pentru ceai 🙂

Paine cu mirodenii pentru ceai

 

Ingrediente pentru Paine cu mirodenii pentru ceai

  • 250 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de sofran
  • 50 gr stafide
  • 50gr alune/nuci tocate
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 5 linguri gem de gutui (sau caise)
  • 1 ou
  • 150 ml lapte

Mod de preparare pentru Paine cu mirodenii pentru ceai

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.

Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele si sarea si apoi amestecati.

Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.

Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incins pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar a noastra paine cu mirodenii pentru ceai va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.

Serviti ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea… sau lapte… cum doriti. O puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa ermetic intr-o cutie.

V-am pupat si ma duc sa mai iau o aspirina.

Pofta buna!

Paine cu mirodenii pentru ceai
Paine cu mirodenii pentru ceai
Paine cu mirodenii pentru ceai

12 Responses to Paine cu mirodenii pentru ceai

  1. TeoBucatar spune:

    Tare buna tre sa fie painita dar nu pot sa nu iti remarc si vasele!Sanatate!

  2. Cum o numesti nu mai conteaza,este tare buna(banuiesc).Insanatosire rapida va doresc,mai ales puisorului tau mic.

  3. Florina spune:

    M-as imbolnavi si eu o leaca 😉

  4. Licuta Marin spune:

    Buna painica!!! Super gustoasa si aromata! Pupici si sanatate!

  5. Haplea spune:

    Frumoasa painica.

  6. catkitchen spune:

    ffff frumoasa painica , iar cescutele sunt superbe !!!!! Sa va faceti bine repede !!!

  7. mandala spune:

    arata foarte bine si poza este foarte reusita !

  8. pansy spune:

    aroma painicii asteia a ajuns pana la mine !

  9. Antonina spune:

    Foarte bine arata!! o pufosenie! si-mi place setul ala taaare mult;)

  10. Cristina spune:

    Delicioasa! Eu o sa vreau totusi la cafea. Pupici

  11. Brindusa spune:

    ce bunatate de painica ai facut aici. Mie imi miroase a Craciun:)

  12. Georgi spune:

    Sper ca va simtiti mai bine! Asteptam retete noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.