Placintele cu branza dulce
by Alice Ciobanu
A fost o zi mai mohorata, ce-i drept. A venit toamna!… Frunzele cad, Copoul e ruginiu, asteptam frumoasa expozitie de crizanteme din Gradina Botanica.
Asa ca dragilor, am aprins cuptorul cu pofta si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste Poale’n’brau traditionale, dar cum nu aveam barnza sarata si drumul pana la supermarket e presarat cu semafoare (deci timpi morti de stat dijeaba :))) am cucinat niste placintele cu branza dulce. Ma rog, niste aluat pufos cu branza de vaci, multa si dulce. Nu ma pricep eu la panificatii din astea, nu-mi iese designul deloc, dar deloc. Astfel ca va las pe voi sa judecati aspru imaginea placintelelor mele, eu pot a spune doar ca au fost demential de moi, dulci si savuroase. Restul e deja istorie :))
- 250 gr faina
- 1 ou
- coaja de lamaie
- 1/2 pahar lapte
- 3/4 pahar zahar
- 6 linguri de ulei
- 15 gr drojdie
- un praf de sare
- 250 gr branza de vaci
- 3 linguri zahar pudra
- un plic de zahar vanilat
- 2 oua
- coaja de lamaie
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare pentru Placintele cu branza dulce
Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.
Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.
Pentru asamblat… nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. Eu am facut doar asa: am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le… ma rog, tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua… „tehnic vorbind” 😛 )… chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit… s-au desantat putin la copt, dar… who cares?
Le ungeti apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.
Le pudrati cu zahar si le papati…
26 Responses to Placintele cu branza dulce
-
Sa stii… Pe vremea asta innorata si rece, numic nu merge mai bine decat o placintica calda servita la un film. De preferat o comedie romantica. Eu am facut invitatia! Cine vine? 🙂
-
Da…pe asa o vreme…ce poti sa faci decat sa manaci placintele cu branza aburinde 🙂
-
foarte buna idee am in frigider o gramada de branza si cred ca am sa fac si eu, ca mi-ai facut o pofta:))))
-
La placinte inainte,deci am venit.Pupici!
-
Delicioase!
-
Flroina, ai mare dreptate
-
Sorina, multumesc de vizita, te maia stept. Sa venim unde? 🙂
-
mandala, ma bucur. astept rezultattul
Dia–pup si eu
-
Cristina, asa este
-
placintele pe care ni le face mereu mama…si mie tare imi plac.
-
yum!yum!yum!:) trebe incercate!
-
Ai facut o treaba super, acum as vrea sa ma servesc cu una 🙂
-
dai de pomana o placintica?te roggggggg.super arata!pupici
-
Ce bunatate ai aici!! io am o intrebare…oare de nu-mi apar actualizarile tale in tabloul de bord??? ca uite si tu ce minunatie am ratat!!
-
Mitinita, ai dreptate..si mie imi aduc aminte de copilarie, foarte bune sunt. Pupicei
-
Georgi, scumpa, musai trebe :))
-
Mihaela, ce ma bucura vizita ta. Da’ cum sa nu? ia de pofteste:)
-
sarah, draga mea..cum sa nu dau. dau…ca-mi esti tare draga, pup
-
Antonina, nu stiu de ce nu apar actualizarile, :(( Ca poate astfel te voi vedea si eu mai des 😛 trimit una prin curier? Si lui ralu? :))
-
Eiiii,eu le numesc branzoaice si ai dreptate merg foarte bine pe vremea asta…intr-adevar mi-ai facut pofta si trebuie sa mai fac branza…
Apropo,am vizitat anul trecut expozitia crizantemelor si mi-a placut enorm,stii cumva cand se tine anul asta??Poate reusesc s-o prind…
Te pup si-ti urez o seara placuta!!! -
Eiiii,eu le numesc branzoaice si ai dreptate merg foarte bine pe vremea asta…intr-adevar mi-ai facut pofta si trebuie sa mai fac branza…
Apropo,am vizitat anul trecut expozitia crizantemelor si mi-a placut enorm,stii cumva cand se tine anul asta??Poate reusesc s-o prind…
Te pup si-ti urez o seara placuta!!! -
Petro, pup si eu.
Inca nu stiu exact cand e expo, dar acuridn, sigur. Momentan e tambalaul cu zilele iasului, Sf. Parascheva…
Te anunt, da? -
sigur ca am auzit de ele , sunt delicioase 😉 …
-
Uhhh cat de bine araaaata!!!Reteta salvata!!!Multam.hugs
Lasă un răspuns
Pappardelle cu ragu de iepure
[…] pe luna placinte cu mere. Ah! le ador! Si nu mai spun ca mai fac si placinte cu dovleac, sau cu branza dulce, dar in ceea ce priveste placintele dulci astea cu mere sunt de departe favoritele mele. Asta poate […]
[…] Imi plac placintele la cuptor, imi plac placintele gen poale-n brau, cu varza, branza sarata sau dulce, dar si placintele cu dovleac. Dar pentru ca azi aveam foarte putin timp la indemana, trebuia sa […]