Iepure in dafin si cartofi la cuptor
by Alice Ciobanu
Din ciclul… am un iepure si nu stiu ce sa fac cu el….:)) ….vine si reteta asta. Iepure in dafin si cartofi la cuptor. Simpla ca „Buna ziua”, bunaaa-bunaa, .mai ceva ca Bianca (too skinny, in realitate ma oftic ca e mai slaba ca mine), inmiresmata ca una din zilele alea cand vara se ingana cu toamna, in ceas de seara, cand nu-i nici soare, dar nici intuneric, cand adie usor vantul prin frunzele ingalbenite. Hei, vorbim de iepurasul in dafin aici, da? ia nu divaga…
Asa ca nu o mai lungesc (desi mi-e dor de scris aiurea, de aatarnat cuvinte pe hartie , fie si virtuala… e timpul sa ma reastern, probabil….)
Ingrediente pentru Iepure in dafin si cartofi la cuptor
- 4 pulpe de iepure
- sare si piper proaspat macinat
- 50 ml vin alb demi-dulce
- ulei de masline
- un praf de nucsoara
- amestec Tex-mex
- o mana zdravana de frunze de dafin
* pulpele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan, doar ca fara piele si putin crestate…
- cartofi curatati si taiati felii grosute
- sare dupa gust
- putin ulei
Mod de preparare pentru Iepure in dafin si cartofi la cuptor
Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos pulpele de iepure.
Stropiti-le cu amestec Tex-Mex (il puteti comanda online de pe site-ul afaf, dand click aici), din belsug, adaugati sare, un praf de nucsoara si apoi frunzele de dafin. Sa acopere bine de tot carnita. Turnati vinul, o cana din zeama in care a foert carnea, acoperiti cu folie de aluminiua si dati la cuptor, la treapta 3. Lasati asa pana incepe a se face, cum se zice. Scoateti apoi folia si lasati pana se rumenesc si carnea devine rozalie, mai invartiti-o din cand in cand, stropiti cu zeama din tava, avand grija sa nu se arda.
Consumati cu incredere alaturi de cartofiori sau o stransica salata din rosii, castraveciori, dovlecei fasii si toate astea stropite cu ulei de masline si neaparat putintica sare de mare.
Pentru a face garnitura de cartofi: luati cartofii, curatati-i, spalati-i in apa rece, taiati-i felii grosute. Apoi le puneti intr-o oala cu apa rece si puneti la fiert, lasandu-i in clocot fix 6 minute.
Scoateti-i, scurgeti-i bine de apa si aruncatii intr-o tava unsa bine cu ulei.
Sare dupa gust… si la cuptor pana se rumenesc. Mai invartiti in ei, din cand in cand, sa nu se prinda, arda etc.
Va las…am un weekend plin de …relaxare.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Muffins cu nuci si crema de branza
3 Responses to Iepure in dafin si cartofi la cuptor
sunt sigura ca este bun , dar sa stii ca nu am mancat niciodata..nu am vrut..nu stiu exact de ce …
Mmm, ce deliciu!Imi place iepurele, dar nu am mai mancat de-o vesnicie:)Pupici si un weekwnd minunat iti doresc!
Hi there, this weekend is fastidious designed for me, for the reason that this
time i am reading this wonderful educational paragraph here at my house.
Feel free to surf my blog … continue reading