Choux a la creme
by Alice Ciobanu
So, dragilor, mai stiti voi prajitura Choux a la creme ? Ei bine, eu da! Din copilarie .era o prajitura adorata de mine, pe langa mult preferata Savarina. Si daca tot mi-a ramas ceva aluat de la profiterol, am hotarat sa fac aceasta minuatie de prajitura, foarte simpla, dar extraodinar de buna, poate din cauza simplitatii ingredientelor? Hmm, who knows?!
Ingrediente pentru Choux a la creme
-
100 gr faina
-
85 gr unt
-
200 ml apa
-
3 oua
-
un praf de sare
- 300 ml lapte
- 1/2 pastaie vanilie
- 125 gr zahar
- 3 oua
- 1 lingura amidon
Mod de preparare pentru Choux a la creme
Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol.Va invit sa vedeti modul de preparare la articolul despre profiterol.
Pentru crema de vanilie am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc, amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.
Frisca lichida se mixeaza bine, pana isi mentine forma.
Cand choux-urile au fost complet racite, si crema de vanilie asisderea, am trecut la asamblare. Astfel, se ia fiecare choux, se taie in doua, obtinand un capac de aluat care va forma palariuta chouz-ului :P. Golul format se va umple cu crema de vanilie, apoi cu un strat de frisca si se acopera cu palariuta de aluat, decupata ceva mai inainte. Se pudreaza cu zahar praf. Nu mai am altele de adaugat decat ca va conjur sa fabricati si voi Choux a la creme… Eu acum fug sa mai pap inca unul 😛
Enjoy!
30 Responses to Choux a la creme
-
Langa cafeaua mea de dimineata ar fi un deliciu.
-
De ani de zile n-am mancat cu toate ca am facut eclere de multe ori.Multumesc de amintire…il voi face data viitoare cand fac eclere!
Ti-au iesit extraordinar de bine si frumoase!!!!
Te pup si o zi minunata!!! -
superbe! Si mie imi placeau cand eram mica, dar n-am mai mancat de muuult. Pup!
-
Nu am mai facut de foarte mult timp.Arunca si la mine una.Please.Fata mea vrea doar inghetata,si am facut de vanilie.O zi buna sa ai.
-
Foarte bune, chiar minunate! Puup!
-
Arata super, mi-ai facut pofta ca nu am mai facut de mult. Pup!
-
Foarte faine ti-au iesit!Trebuie sa fac si eu.
Pupici! -
Cele mai bune prajituri!Ador frisca!
-
Arata foarte bine!!! Gand la gand..si eu ma gandeam sa fac zilele astea! Pupici!!
-
Minunate! Multumesc pt reteta!
-
De cand nu am mai facut!…uite ca m-ai pus pe gand ..sa le fac?…… sa nu le fac? arata intr-un mare fel ale tale…!!!!
-
mandala, ai mare dreptate, merg langa cafeaua de dimineata, de minune. pup draga mea
-
Petronela, initial am vrut sa faca eclere, dar luata de val..am facut niste gogosi mai mari si au iesit choux-urile…si nu regret!…sunt minunate
-
Carmen, asa este..nici eu nu am mai mincat de cidn eram mica, dar e impul sa-mi readuc aminte de copilarie..daca tot e bebe mic 😛
-
Diamar, a mea este prea mica pt inghetata…O zi frumoasa
-
Adela, multumesc frumos, o zi frumoasa si tie draga mea.
Sara & Miki, daca le faceti voi, sigur vor iesi mult mai frumopase…pup si eu dragilor
-
Maya, astept sa le vad pe ale tale:P pupici
Teo…eclerele tale lebede au fost nemaipomenite.
Licuta, aru’mana 😛 astept choux-uri de la tine.pup
-
Aurelia, astept sa le faci sa vad cum ti-au placut. cu mare drag, draga mea. pup si eu
-
Vai ce minunatie acolo….YUUMY
-
Arata fff bine, de cand spun ca fac si eu si nu mai apuc… pana atunci poftesc la ale tale!
-
Alice ,unde se gasesc pastai de vanilie ?
Am cautat mai demult si nu am gasit.
O seara placuta ! -
Ionela ia fa-le si tu, draguta :))
Haplea….ia si tu una, ca si tu faci minunatii si ma servesc si eu de la tine 😛
Cristina, saru’mana
-
Florentina, pastaile de vanilie le am din Zanzibar, mi le-a adus sora mea cand a fost intr-o vacanta acolo.
Dar am vazut recent in Kaufland Pacurari, la raionul de mirodenii, cate doua pastai intr-o tipla, 10 ron. -
Multumesc ,Alice !
-
Minunat arata!!!…
-
Vreau si eu!!!!!!!!! ador prajitura asta! arata super, super bine. te pup
-
Sunt preferatele tatalui meu, de obicei trebuie sa fac portie dubla, sunt super delicioase.
Lasă un răspuns
Prajitura Noire
[…] foarte simplu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea […]
[…] foarte simplu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea […]