WordPress Templates

Choux a la creme

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

So, dragilor, mai stiti voi prajitura Choux a la creme ? Ei bine, eu da! Din copilarie .era o prajitura adorata de mine, pe langa mult preferata Savarina. Si daca tot mi-a ramas ceva aluat de la profiterol, am hotarat sa fac aceasta minuatie de prajitura, foarte simpla, dar extraodinar de buna, poate din cauza simplitatii ingredientelor? Hmm, who knows?!

Choux a la creme

Ingrediente pentru Choux a la creme

pentru aluat
  •  100 gr faina
  •  85 gr unt
  •  200 ml apa
  • 3 oua
  •  un praf de  sare 
pentru umplutura
  • 300 ml lapte
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 125 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
300 ml frisca lichida 

Mod de preparare pentru Choux a la creme

Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol.Va invit sa vedeti modul de preparare la articolul despre profiterol.

Pentru crema de vanilie am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc, amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.

Frisca lichida se mixeaza bine, pana isi mentine forma.

Cand  choux-urile au fost complet racite, si crema de vanilie asisderea, am trecut la asamblare. Astfel, se ia fiecare choux, se taie in doua, obtinand un capac de aluat care va forma palariuta chouz-ului :P. Golul format se va  umple cu crema de vanilie, apoi cu un strat de frisca si se acopera cu palariuta de aluat, decupata ceva mai inainte. Se pudreaza cu zahar praf. Nu mai am altele de adaugat decat ca va conjur sa fabricati si voi Choux a la creme… Eu acum fug sa mai pap inca unul 😛

Enjoy!

Choux a la creme
Choux a la creme

30 Responses to Choux a la creme

  1. […] foarte simplu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea […]

  2. […] foarte simplu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea […]

  1. mandala spune:

    Langa cafeaua mea de dimineata ar fi un deliciu.

  2. Petronela spune:

    De ani de zile n-am mancat cu toate ca am facut eclere de multe ori.Multumesc de amintire…il voi face data viitoare cand fac eclere!
    Ti-au iesit extraordinar de bine si frumoase!!!!
    Te pup si o zi minunata!!!

  3. Carmen spune:

    superbe! Si mie imi placeau cand eram mica, dar n-am mai mancat de muuult. Pup!

  4. Nu am mai facut de foarte mult timp.Arunca si la mine una.Please.Fata mea vrea doar inghetata,si am facut de vanilie.O zi buna sa ai.

  5. Adela Zilahi spune:

    Foarte bune, chiar minunate! Puup!

  6. Sara & Miki spune:

    Arata super, mi-ai facut pofta ca nu am mai facut de mult. Pup!

  7. maya spune:

    Foarte faine ti-au iesit!Trebuie sa fac si eu.
    Pupici!

  8. TeoBucatar spune:

    Cele mai bune prajituri!Ador frisca!

  9. Licuta Marin spune:

    Arata foarte bine!!! Gand la gand..si eu ma gandeam sa fac zilele astea! Pupici!!

  10. Aurelia spune:

    Minunate! Multumesc pt reteta!

  11. ionela spune:

    De cand nu am mai facut!…uite ca m-ai pus pe gand ..sa le fac?…… sa nu le fac? arata intr-un mare fel ale tale…!!!!

  12. Alice spune:

    mandala, ai mare dreptate, merg langa cafeaua de dimineata, de minune. pup draga mea

  13. Alice spune:

    Petronela, initial am vrut sa faca eclere, dar luata de val..am facut niste gogosi mai mari si au iesit choux-urile…si nu regret!…sunt minunate

  14. Alice spune:

    Carmen, asa este..nici eu nu am mai mincat de cidn eram mica, dar e impul sa-mi readuc aminte de copilarie..daca tot e bebe mic 😛

  15. Alice spune:

    Diamar, a mea este prea mica pt inghetata…O zi frumoasa

  16. Alice spune:

    Adela, multumesc frumos, o zi frumoasa si tie draga mea.

    Sara & Miki, daca le faceti voi, sigur vor iesi mult mai frumopase…pup si eu dragilor

  17. Alice spune:

    Maya, astept sa le vad pe ale tale:P pupici

    Teo…eclerele tale lebede au fost nemaipomenite.

    Licuta, aru’mana 😛 astept choux-uri de la tine.pup

  18. Alice spune:

    Aurelia, astept sa le faci sa vad cum ti-au placut. cu mare drag, draga mea. pup si eu

  19. Haplea spune:

    Vai ce minunatie acolo….YUUMY

  20. Cristina spune:

    Arata fff bine, de cand spun ca fac si eu si nu mai apuc… pana atunci poftesc la ale tale!

  21. Florentina spune:

    Alice ,unde se gasesc pastai de vanilie ?
    Am cautat mai demult si nu am gasit.
    O seara placuta !

  22. Alice spune:

    Ionela ia fa-le si tu, draguta :))

    Haplea….ia si tu una, ca si tu faci minunatii si ma servesc si eu de la tine 😛

    Cristina, saru’mana

  23. Alice spune:

    Florentina, pastaile de vanilie le am din Zanzibar, mi le-a adus sora mea cand a fost intr-o vacanta acolo.
    Dar am vazut recent in Kaufland Pacurari, la raionul de mirodenii, cate doua pastai intr-o tipla, 10 ron.

  24. Florentina spune:

    Multumesc ,Alice !

  25. felis spune:

    Minunat arata!!!…

  26. Timea spune:

    Vreau si eu!!!!!!!!! ador prajitura asta! arata super, super bine. te pup

  27. maria spune:

    Sunt preferatele tatalui meu, de obicei trebuie sa fac portie dubla, sunt super delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.