WordPress Templates

Tarta cu costita si spanac

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Mi-am achizitionat de curand o forma de tarta, asa ca ieri i-a venit timpul s-o inaugurez. Hoinarind pe bloguri culinare prietenoase, in timp ce aia mica a mea dormea, am gasit o reteta faina de aluat pentru tartele sarate, la Gabi in bucatarie. Asa ca m-am hotarat brusc sa impusc doi iepuri dintr-un foc, adica sa inaugurez si tava si sa am si ce-i pune sotului la pachet. Asa ca aluatul l-am luat de la Gabi, iar umplutura, hmm… cam ce am gasit prin frigider. Si a iesit o foarte gustoasa Tarta cu costita si spanac.

Tarta cu costita si spanac

Ingrediente pentru Tarta cu costita si spanac

  pentru aluat:
  •  140 gr unt
  •  260 gr faina
  •  1 ou
  • un varf de cutit de sare
  •  4 linguri lapte
  pentru umplutura:
  •  niste costita
  •  o  ceapa mica
  •  3 catei de usturoi
  •  4 rosii cherry
  •  o lingura bulion
  •  o cescuta de apa rece
  •  o lingurita de faina
  •  spanac din ala congelat
  •  2 felii de branza topita 

Mod de preparare pentru Tarta cu costita si spanac

Am facut aluatul de tarta amestecand faina cu sarea, oul, laptele si untul rece. L-am framantat bine si am obtinut o coca pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.

Intre timp am calit o ceapa in niste ulei, apoi am taiat potrivit niste costita (aia aveam prin frigider, dar se poate folosi si piept de pui, carnaciori sau orice va mai trece prin minte sau gasiti pe rafturile frigiderului) si am aruncat-o peste ceapa aurie. Am mai pus acolo niste rosii cherry taiate  marunt, o lingura de bulion si o cescuta de apa rece. Asta asa ca sa creez un fel de sos de legatura. Şi cand toate bolboroseau am turnat in ploaie o lingurita de faina, amestecand repede pentru a nu se arde. Am tras apoi de pe foc si am lasat sa se raceasca.

Intr-o alta tigaie am calit spanacul si am adaugat usturoiul taiat marunt.

Dupa ce a expirat timpul de stat la rece, am luat aluatul si am intins o foaie cam de 1 cm grosime. Aici am gresit tare pentru ca ar fi trebuit sa il intind de 1,5-2 cm grosime… dar e timp si data viitoare.

Dupa aceea am intins aluatul in tava tapetata cu unt si faina, am nivelat frumos si am taiat excesul de aluat de pe margini. Din acesta am intins iar si am taiat niste fasii cu care am incropit un fel de grilaj deasupra umpluturii.

Aluatul de tarta pus in tava, intepat cu furculita, l-am dat la cuptor pentru vreo 10 minute (data viitoare il voi lasa putin mai mult).

Dupa ce au trecut cele 10 minute am pus in coca umplutura in felul urmator: un strat din carnea cu sos, un strat de spanac, feliile de branza topita rupte in cateva bucati. Apoi am pus deasupra lor grilajul facut din aluatul ramas, am uns totul cu un ou si am dat la cuptor pentru vreo 20-25 minute.

Va marturisesc ca eu nu am mai avut rabdare si m-am infipt in Tarta cu costita si spanac fierbinte imediat ce am scos-o din cuptor. Dar e foarte buna si rece, poate chiar mai buna.

Tarta cu costita si spanac
Tarta cu costita si spanac
Pofta Buna!

9 Responses to Tarta cu costita si spanac

  1. […] ingrediente:  cele pentru aluatul de tarta le gasiti aici.…am mai spus ca folosesc acelasi aluat pentru ca-mi place foarte pentru […]

  2. […]    pentru aluat…acelasi (imi place ca e foarte bun si se lucreaza frumos) reteta o gasiti aici    pentru […]

  3. […]   vezi ingredientele aici, la Tarta cu costita si spanac. […]

  1. Florina spune:

    Si mie imi plac tartele de genul asta si nici eu nu astept sa se raceasca :))

  2. Petronela spune:

    Mmmmm ce buna pare….si mi se pare usor de facut,iar ca si combinatie imi place gustul!!!
    Te pup si o zi buna!!!

  3. Alice spune:

    Florina…suntem niste hraparete :))

  4. Alice spune:

    Petronela, e usor de facut, te asigur…iar gustul e mai mult decit ok. Sotul meu mi-a zis ca sa ii mai fac…deci…:))

  5. taio spune:

    buna idee,sa vedem ce iese(eu sint bucatarul in casa),multumesc

  6. pansy spune:

    si eu folosesc pate brisee cu diverse umpluturi,e drept ca fara ou,dar probabil cu ou e mai fraged.vezi ca e o neconcordanta cu grosimea aluatului,probabil ca din graba si mie mi se intampla.eu de regula intand pasta cam de 0,5 cm grosime.probabil ca si de aceea n-a fost suficient timpul de precoacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.