Drob (cighir) in prapur
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Anul acesta, pentru sarbatoarea Pastelui, am incercat o noua reteta de cighir / drob, si anume cu maruntaie de vita si ficat de porc, invelite in prapur. O combinatie fortata de imprejurarea ca nu am mai gasit maruntaie de porc in magazin… e drept ca m-am dus destul de tarziu la cumparaturi, din lipsa de timp.
Ingrediente pentru Cighir (drob) in prapur
- ficat de porc – 800 gr
- un rinichi de vita
- o inima de vita
- o limba de vita
- o splina
- 3 oua fierte tare
- 1 ou crud
- 100 gr smantana
- o ceapa potrivita
- sare, piper, condiment pt drob Fuchs
- patrunjel proaspat tocat
- prapur
Mod de preparare pentru Cighir (drob) in prapur
Ficatul de porc l-am spalat si l-am tinut in lapte crud, cam o ora. Apoi l-am taiat in bucati potrivite si l-am pus la fiert.
Splina, inima si limba de vita le-am pus la fiert, separat, in oala minune cam o ora. De regula limba este fiarta cind se desprinde pielita de deasupra cu mare usurinta pornind de la varf.
Rinichiul l-am spalat foarte bine si l-am taiat pe canale si l-am trecut de cateva ori prin jet puternic de apa rece. L-am pus apoi la fiert in apa cu doua linguri de otet.
Cand toate au fost gata fierte, le-am tocat marunt in robotul de bucatarie, dar se pot da, foarte bine , si prin masina de carne.
Tocatura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocata marunt si calita in putin ulei, smantana, patrunjelul proaspat tocat si condimentele.
Apoi am uns cu unt o tava de chec si am asezat frumos si cu grija, pentru a nu se rupe, prapurul, lasand marginile peste tava, pentru a putea acoperi compozitia. In acesta am pus apoi o parte din tocatura, am asezat in rand cele 3 oua fierte tare, apoi restul de compozitie dupa care am acoperit totul cu marginile prapurului.
Am uns cu putin galbenus de ou si am data totul in cuptorul incins, cam 40-50 minute.
A fost foarte delicios, chiar daca nu am avut un drob de miel, traditional de Paste.
Salata Boeuf cu piept de pui
Lasă un răspuns