WordPress Templates

Orez basmati – metoda de fierbere

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Metoda de fierbere pentru Orez basmati

Pentru fiecare 100 gr de orez basmati se foloseste 200 ml apa si 2 linguri unt.

Astfel, intr-o cratita se pune apa la fiert. Cand aceasta a atins punctul de fierbere se pune untul, sare si apoi se amesteca pentru a se topi untul.

Cand totul clocoteste, se pune orezul. Se invarte putin cu lingura de lemn si se lasa la foc iute maxim 5 minute, cam pana vedeti ca incepe apa sa se retraga. Apoi se da la foc mic, spre foarte mic. Se lasa la fiert cam 15 minute acoperit ermetic. Pentru aceasta folositi un capac potrivit oalei si care sa nu aiba gaura pentru eveporare.

Nu amestecati deloc in orez.

Incercati de este fiert orezul doar prin boabele de la suprafata. Daca vi se pare ca nu este fiert mai adaugati putina apa calda sau zeama de carne si cu o spatula de lemn treceti pe suprafata orezului fara a-l amesteca, a-l mixa ca la pilaf.

Cand este gata, opriti focul dar lasati orezul acoperit pana-l serviti.

5 Responses to Orez basmati – metoda de fierbere

  1. […] dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.      Serviti pieptul de pui cu orez basmati fiert cu putin unt si un fir de delikat (stiu ca unii nu folosesc concentrate, cuburi, prafuri, dar […]

  2. […] basmati conform metodei clasice pe care o gasiti, de regula scrisa pe fiecare punga de orez sau aici.     Carnea tocata se pune la rumenit intr-un ceaun cu putina apa, condimente tarhon, delikat, […]

  3. […] clasice pe care o gasiti de regula scrisa pe fiecare punga de orez sau la postarea mea despre Orez basmati.     Carnea tocata se pune la rumenit intr-un ceaun cu putina apa si condimente: tarhon, sare, […]

  4. […] pilaful cu urzici. Am fiert orezul basmati putin mai mult decat “al dente” nicicum dupa metoda clasica de preparare ca sa ramana bob cu bob. L-am fiert un pic mai mult si a iesit mega delicios. Deloc […]

  1. Nil spune:

    orezul este garnitura mea preferata yamiiiiiiiii:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.