WordPress Templates

Prajitura coca rasa

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Weekendul ăsta care tocmai a trecut m-a apucat prăjitureala. Eu care n-am nici o tangenţă cât de mică cu această ramură a gastronomiei,  adică facerea de prăjituri. Soţul meu şi-a adus aminte de o reţetă de la mama de acasă, şi anume Prajitura coca rasa.

Prajitura coca rasa

Ingrediente pentru Prajitura coca rasa

  •  3 ouă
  •  200 gr zahăr
  •  200 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  1 plic zahăr vanilat 
  •  un vârf de sare,
  •  esenţă de rom 
  •  coajă de portocală
  •  800 gr făină
  •  400 gr magiun, sau gem de prune (eu aş merge pe ceva mai mult magiun… cam spre 600 gr)

Mod de preparare pentru Prajitura coca rasa

Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet, încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară.

Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.

Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de magiun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de magiun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.

Prajitura coca rasa

Se presară apoi zahăr pudră, aşa pentru decor.

Prajitura coca rasa
Poftă Bună!

20 Responses to Prajitura coca rasa

  1. Monya spune:

    arata tare bine…..vin sa dai o felie de pofta????

  2. Alice spune:

    vino vino, cum sa nu!

  3. nicoleta spune:

    Super buna ..si mie imi place tare mult!
    De mult nu am facut-o …mi-ai facut o pofta!

  4. remik spune:

    Monya, A FOST delicioasa :))

  5. Alice spune:

    Nicoleta, ma bucur ca ti-am starnit ceva pofte. E foarte buna, sa stii. Multumesc pentru vizita si te mai astept.

  6. Florina spune:

    Bunutz bunutz…Felicitari! Remi, mai usor cu dulcismele 😉

  7. Monya spune:

    remik…..rusinica !!!!!!
    te indopi de unul singur???da` i frumos asa???

  8. remik spune:

    Monya, sa ma ierte domnia ta, rusinica este nu pentru ca m-as fi indopat de unu’ singur, ci pentru ca am uitat pachetelul acasa :))

  9. remik spune:

    Florina, e adevarat ca am avut un week-end cam… dulce. Dar ce pot face eu? Cineva tre’ sa se sacrifice si sa consume ce pregateste Alice, nu? 😉

  10. milica spune:

    foarte dragut…poate facem schimb de link-uri…http://milicaleoreanu.blogspot.com/.Felicitari!

  11. Mihaela spune:

    Prajitura cu aluat ras aducea colega mea de camera din camin in facultate, era asa buna! 🙂 trebuie sa o incerc si eu odata

  12. Alice spune:

    milica,multumesc pentru vizita si facem schimb…cu mare placere.

  13. ionela spune:

    Si eu fac o astfel de prajitura dar cu untura…reteta salvata…mersi!

  14. Alice spune:

    ma bucur ionela…mersi de vizita

  15. petronela spune:

    Mi-ai amintit de prajitura mamei mele…nu era as in prajituri poate si pentru saracia in care traiam(e prima oara cand scriu asta pe blog…)dar aceasta prajitura era foarte buna!!!
    Felicitari ca ai postat-o si ma bucur ca am mai gasit un blog moldovenesc…..
    Pe curand!!!

  16. Alice spune:

    Ma bucur ca ca m-ai descoperit. e o surpriza placuta pt mine. Multumesc pentru apreciere ;i te mai astept.

  17. Raluca spune:

    O da Alice,mi-o aduc si eu aminte, o facea buna mea :)si ce tare buna era :). Pupici

  18. Ruxy spune:

    E o nebunie…as papa tot! Eu si blatul de jos il pun tot ras…pupicei muuulti si dulci!

  19. Anonymous spune:

    da ,o pot numii prajitura copilariei mele ,dar mama o facea cu margarina sau unt si punea si nuca inainte sa rada coca ,o mai fac si eu cateodata . dorina

  20. Anonymous spune:

    foarte buna mi-a iesit prajitura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.