Prajitura coca rasa
by Alice Ciobanu
Weekendul ăsta care tocmai a trecut m-a apucat prăjitureala. Eu care n-am nici o tangenţă cât de mică cu această ramură a gastronomiei, adică facerea de prăjituri. Soţul meu şi-a adus aminte de o reţetă de la mama de acasă, şi anume Prajitura coca rasa.
Ingrediente pentru Prajitura coca rasa
- 3 ouă
- 200 gr zahăr
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- un vârf de sare,
- esenţă de rom
- coajă de portocală
- 800 gr făină
- 400 gr magiun, sau gem de prune (eu aş merge pe ceva mai mult magiun… cam spre 600 gr)
Mod de preparare pentru Prajitura coca rasa
Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet, încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară.
Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.
Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de magiun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de magiun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.
Se presară apoi zahăr pudră, aşa pentru decor.
Lasă un răspuns
Ciulama de pui
20 Responses to Prajitura coca rasa
arata tare bine…..vin sa dai o felie de pofta????
vino vino, cum sa nu!
Super buna ..si mie imi place tare mult!
De mult nu am facut-o …mi-ai facut o pofta!
Monya, A FOST delicioasa :))
Nicoleta, ma bucur ca ti-am starnit ceva pofte. E foarte buna, sa stii. Multumesc pentru vizita si te mai astept.
Bunutz bunutz…Felicitari! Remi, mai usor cu dulcismele 😉
remik…..rusinica !!!!!!
te indopi de unul singur???da` i frumos asa???
Monya, sa ma ierte domnia ta, rusinica este nu pentru ca m-as fi indopat de unu’ singur, ci pentru ca am uitat pachetelul acasa :))
Florina, e adevarat ca am avut un week-end cam… dulce. Dar ce pot face eu? Cineva tre’ sa se sacrifice si sa consume ce pregateste Alice, nu? 😉
foarte dragut…poate facem schimb de link-uri…http://milicaleoreanu.blogspot.com/.Felicitari!
Prajitura cu aluat ras aducea colega mea de camera din camin in facultate, era asa buna! 🙂 trebuie sa o incerc si eu odata
milica,multumesc pentru vizita si facem schimb…cu mare placere.
Si eu fac o astfel de prajitura dar cu untura…reteta salvata…mersi!
ma bucur ionela…mersi de vizita
Mi-ai amintit de prajitura mamei mele…nu era as in prajituri poate si pentru saracia in care traiam(e prima oara cand scriu asta pe blog…)dar aceasta prajitura era foarte buna!!!
Felicitari ca ai postat-o si ma bucur ca am mai gasit un blog moldovenesc…..
Pe curand!!!
Ma bucur ca ca m-ai descoperit. e o surpriza placuta pt mine. Multumesc pentru apreciere ;i te mai astept.
O da Alice,mi-o aduc si eu aminte, o facea buna mea :)si ce tare buna era :). Pupici
E o nebunie…as papa tot! Eu si blatul de jos il pun tot ras…pupicei muuulti si dulci!
da ,o pot numii prajitura copilariei mele ,dar mama o facea cu margarina sau unt si punea si nuca inainte sa rada coca ,o mai fac si eu cateodata . dorina
foarte buna mi-a iesit prajitura.