WordPress Templates

Linte si fasole rosie la tigaie cu carne de porc

 

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Pentru ca am acceptat #provocareaSunFood m-am gandit sa va inspir cu o reteta in care puteti folosi atat lintea, cat si fasolea rosie, intr-un preparat care nu e salata. Pentru ca e noiembrie si iarna e instalata pe alocuri, avem nevoie de ceva mai multa mancare calda, mancare satioasa care sa ne dea energie. Astfel ca boabele de fasole rosie in conserve de la Sun Food, precum si boabele de linte in conserva sunt ajutoare de nadejde in bucatarie, mai ales in perioada asta rece, si sunt ideale si sanatoase. Conservele de fasole rosie si de linte contin ingrediente sanatoase, din sursa sigura, iar boabele sunt catifelate, semn ca sunt fierte fix atat cat trebuie. Eu folosesc conservele de legume si cele de fructe de la Sun Food si vi le recomand si voua, in special atunci cand vrei o masa rapida, cand vrei sa economisesti timp, bani si energie. Reteta de astazi de linte si fasole rosie la tigaie cu carne de porc este simplu de preparat si puteti sa folositi si o portie generoasa de friptura de porc ramasa de la masa de ieri.

linte-si-fasole-rosie-la-tigaie-cu-carne-de-porc-sun-food-5

Ingrediente pentru reteta de linte si fasole rosie la tigaie cu carne de porc.

linte-si-fasole-rosie-la-tigaie-cu-carne-de-porc-sun-food-3

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 ml vin rosu sec
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • cateva frunze de dafin
  • boabe de piper
  • 1/2 lingurita harissa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva linte
  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de ulei
  • 1 morcov
  • un praf de sare

 Mod de preparare pentru reteta de Linte si fasole rosie la tigaie cu carne de porc

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Bucata de pulpa de porc o feliati subtirel. Intr-un bol amestecati uleiul, boia de ardei, boabele de piper, harisa si frunzele de dafin. Treceti bucatile de carne de porc prin acest amestec si lasati-le 30 de minute, la temperatura camerei.

Puneti carnea intr-o tava, adaugati din loc in loc usturoiul, turnati in tava o ceasca de apa si vinul. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor, la 180 grade pentru 1 ora si jumatate.

Desfaceti conservele, cea de fasole si de linte si scurgeti boabele de zeama in care au fost conservate. Treceti-le printr-un jet de apa rece si lasati-le la scurs. Curatati morcovul si taiati-l rondele. Spalati ardeiul si taiati-l felii grosute.

Incalziti o tigaie cu doua linguri de ulei si trageti usor morcovul si ardeiul pana isi schimba culoarea. Adaugati apoi boabele de linte si cele de fasole si 30 ml apa. Un praf de sare si lasati la foc mic 10 minute.

Luati o farfurie si combinati carnea de porc cu amestecul de linte si fasole rosie.

Pofta buna!

Voua va place lintea? Dar fasolea? Va astept sa-mi dati si mie niste idei!

linte-si-fasole-rosie-la-tigaie-cu-carne-de-porc-sun-food-2 linte-si-fasole-rosie-la-tigaie-cu-carne-de-porc-sun-food-4

 

linte-si-fasole-rosie-la-tigaie-cu-carne-de-porc-sun-food-1

 

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.