Bistro Moo raiul pastelor de casa
Un articol din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
„Vom face chiar noi pastele la mașina de paste, apoi bucătarii le vor găti. ” unul din randurile scrise de Andreea in invitatia lansata spre bloggerii ieseni. Suna interesant, imi spun… trebuie sa merg psihic pregatita, pentru ca va urma testul suprem: insiratul bloggerilor cu sucitoarele in maini, intins foi si trecut de 7-8 ori prin masina de pasta fasii late de aluat. Ha! ha!, ii si vedeam pe unii cum se lasau cuprinsi de sudoarea emotiilor. Care vin?, ce burgeri? Sucitoarele la control! Cu gandul asta in inima si cu zambetul la purtator m-am aliniat la start, vineri seara, la Bistro Moo raiul pastelor de casa.
Dupa ce ca am ajuns ultima (spaima de a nu gasi un loc de parcare in noapte tarziu, la reintoarcerea acasa la care s-a adaugat ideea ca „un pahar de vin, doua, trei, si multa mancare, m-au facut sa las masina cumintica in fata blocului si sa iau calea transportului in comun. Ghinion!) m-am trezit ca lumea era fix foarte vesela si deloc stresata. Zic: bai, ceva nu e ok… unde-s mesele, unde-s sacii cu faina, sucitoarele, alea-alea… bucataria open space misuna de baieti fumosi cu sorturi curate, iar bloggerii erau tare gatiti, nicidecum pregatiti sa gateasca. Zic ok… ma asez cumintica si vad eu pe parcurs.
Apoi lucruile s-au precipitat rapid. A aparut Chef ( cel mare!) Cosmin care a inceput sa ne predea tehnica si procesul de fabricatie al pastelor proaspete.
Ce am retinut dupa experienta la Bistro Moo raiul pastelor de casa, va zic acum:
- se foloseste faina de grau dur adusa din afara, din italia in spacial
- doar galbenusuri, asa ca nu fiti carcotasi, dar pastele alea isi merita pretul (cinstit si corect as zice)
- un praf de sare
- iar pentru pastele de casa colorate se folosesc legume ( morcov, ardei, spanac) care se soteaza mai intai cu un pic de sare, ceapa, etc… si se trec prin blender. Intreaga compozitie se adauga apoi in procesul de mixare
- toate pastele se gatesc in locatia Bistro Moo (deci sunt pentru consum intern) astfel ca daca veti cere o portie de paste aveti certitudinea ca sunt proaspete, facute loco si din ingrediente cu sursa sigura de provenienta.
Cu masinaria de facut paste ne-am descurcat foarte bine (unii au fost un pic pe langa dezastru :)) ) nu mi s-a parut foarte complicat si cred ca daca am sta acolo vreo doua zile am fi apoi in stare sa „taiem” paste proaspete ca profesionistii.
Vinul e bun. Atmosfera calda si prietenoasa.
Sa nu uit si de eclerele cu fistic si cu nuci (foarte, foarte bune – le-a testat Miruna, deci bune!
Pastele proaspete pe care le-am confectionat noi in seara cu pricina au fost apoi gatite in diverse variante: melcusori cu creveti, carbonara, bolognese, iar eu am ales varianta de ravioli cu ricotta si spanac, delcioase, basic, pe prinmcipiul: vreau sa vad cum e „pasta”. Insa la Bistro Moo ai la dispozitie si alte variante: pizza, wedges, supe, burgeri si meniuri business. Astfel ca indiferent de vrei o cina sauun pranz cu prietenii, familia, copiii, bunici, colegi sau ceva de stabilit la o intalnire de afaceri, Bistro Moo este locul ideal.
Si ca sa nu mai zic ca nu au renuntat la vestita inghetata! Slava cerului pentru asta… Si nici nu au renuntat la elanul curios asezat la loc de cinste in noul spatiu complet aranjat si regandit, cu lumina calda, fara a deveni agasanta. Poate, unul din cele mai importante lucruri: bucataria e open space. Astfel ca poti vedea exact cum si cat de curat se lucreaza, fara sa ai vreun atac de panica la gandul ca ti-ar putea aduce un burger dupa ce au scapat „chifteaua” pe jos! :))
Deschiderea oficiala este week-endul acesta – 17-19 noiembrie – astfel ca va indemn sa va faceti rezervare pentru ca vetiavea parte de muzica, live cooking si surprize.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
One Response to Bistro Moo raiul pastelor de casa
Lasă un răspuns
Linte si fasole rosie la tigaie cu carne de porc
[…] Cojocaru, Adelina Bohan, Oana Blaga, Durbaca Ionut Lucian, Diana Lupu, Constantin Ciortan, Alice Ciobanu, Irina Nichifiriuc, Alexandra Alistar, Bianca […]