WordPress Templates

Friptura de iepure cu arome orientale

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ca o fi vremea sau ca o fi timpul, nimeni nu stie de ce tocmai azi m-am asternut la scris reteta asta. In ultimul timp nu mai am energia necesara pentru a gati retete strict pentru blog, doar in weekeend, acum ca vine frigul. Nu  am energia sau  resursele interioare de a face acest lucru asa cum il faceam candva. Poate ca pe masura ce copilul imi creste, prioritatile sunt altele si sunt sigura ca incet, incet, si viata mea se contureaza altfel. Poate ca la batranete voi regasi aceeasi pofta de gatit pe care o aveam acum vreo 3-4 ani. Anul asta, mai exact la sfarsitul lunii noiembrie ( ca sa vezi ce putin mai este!) imi trimit blogul la scoala… adica face 7 ani. E maricel, inca timid si cu siguranta se va maturiza incet si sigur, fara vreun boom extraordinar in blogosfera. Eu si el (blogul, adica) am crescut impreuna cu Miruna, ne-am adaptat din mers anumitor situatii, am incercat sa facem casa buna atat cat s-a putut si cu stanga si cu dreapta 🙂 insa nu am incercat  vreodata sa impacam si capra si varza. De aceea poate blogul isi are locul lui, micut (e clar asta) si eu nu ma consider vreo bloggerita de succes, pe culmi. Insa de un lucru sunt sigura. Eu am crescut mult si nu mai sunt cine eram candva. Cand ma uit in urma incerc sa ma caut, asa cum eram acum 7-8 ani… Nu ma mai gasesc acolo si nici nu mai vreau sa ma reintorc la cum si cat era viata mea atunci. Sincer cred ca nici peste 7 ani nu voi mai fi asa cum sunt acum si probabil ca atunci ma voi intreba: bai, dar cum de puteai sa fii asa de…

Anyway, ideea e ca reteta de astazi e pregatita de ceva vreme si incerc acum  sa imi aduc aminte condimentele folosite, caci ce sa vezi?! am prostul obicei de a gati fara retete in fata si nici nu imi notez imediat pe o hartie ce pun in cratita 🙂 Insa stiu sigur ca si acum, ca si atunci, as pune cam tot aceleasi chestii la aceasta friptura de iepure cu arome orientale. Zau ca nu stiu de ce am denumit-o asa, dar uneori nici nu conteaza cum se cheama reteta x sau y si cine a „patentat-o” Asadar:

friptura-de-iepure-cu-arome-orientale-2

Ingrediente pentru reteta de Friptura de iepure cu arome orientale

  • 1 iepure de casa
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml bere neagra
  • 1 lingura harissa
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 coriandru uscat
  • 3 fire de cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • boabe de piper

friptura-de-iepure-cu-arome-orientale-3

Mod de preparare pentru reteta de Friptura de iepure cu arome orientale

In primul rand spalati iepurele si taiati-l in bucati. Stergeti-le si uscati-le cu prosoape de bucatarie.

Intr-un mojar amestecati condimentele cu uleiul si ungeti bine carnea de iepure. Dati-l la rece pentru o noapte. Scoateti bucatile de carne din baitul in care au stat. Dati-le prin faina de grau si  rumeniti-le rapid pe fiecare parte intr-o tigaie.

Transferati totul intr-un vas termo, inclusiv uleiul in care ati rumenit carnea si baitul in care au stat bucatile de carne peste noapte. Adaugati o ceascuta de apa si berea neagra. Puneti fierele de cimbru si acoperiti cu folie de aluminiu. Dati vasul al cuptor pentru 2 ore la 170 grade, fara ventilatie.

Intre timp, dupa o ora, scoateti vasul de la cuptor, intoarceti bucatile de carne, acopertiti cu folie si mai lasati o ora.

Spre final lasati carnea descoperita, fara folie de aluminiu si ridicati usor temperatura la 200 grade, cu ventilatie, pentru 10 minute, pana capata o crusta frumoasa.

Cam asta e tot! Bucurati-va de ai vostri si petreceti timp cu eil… si cat mai putin prin bucatarie :)))))))))

friptura-de-iepure-cu-arome-orientale-3 friptura-de-iepure-cu-arome-orientale-9 friptura-de-iepure-cu-arome-orientale-4

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

2 Responses to Friptura de iepure cu arome orientale

  1. Victor spune:

    Îmi place iepurele, ca şi cum ar fi ceva care să nu-mi placă, dar asta e altă discuţie. N-am nimic de adăugat, totul e ca la carte, poate doar faptul că berea neagră ar merge (băută) şi-nainte, dar şi după preparare, măcar câte un pahar de pofră. 😀
    Altfel, 7 ani e mult şi puţin deopotrivă. Dacă te uiţi în urmă, e o grămadă, dacă te uiţi la anii ce vor veni, e puţin. Strânge anii şi strânge reţetele, peste 30 de ani, la vreu bilanţ, o să vedem dacă am avut dreptate. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.