WordPress Templates

Tarta cu mere

Print pagePDF pageEmail page

De cand am revenit din concediu mi-am dori tare mult sa coc ceva. Nu situ de ce, dar probabil ca plimbatul prin tara timp de zece zile mi-a stranit pofta de cuptor. Si pentru ca trecusem si prin magazin sa luam una alta de ale gurii, m-am ales si cu un kilogram de mere rosiatice si gustoase. Astfel ca ajunsa acasa am pus repejor sa fac o tarta cu mere. Evident ca Miruna a vrut ardei umpluti si Remi a facut o mica incursiune la aprozarul din colt sa ia ardei mari si grasi.

Asa ca am pus slow cooker-ul Heinner in functiune si ardeii au stat acolo mult si bine timp in care m-am ocupat de tarta cu mere si de cateva kilograme de rosii pe care le-am facut bulion. Retele in curand pe blog.Tarta cu mere

Ingrediente pentru reteta de tarta cu mere

pentru aluatul de tarta:

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • cateva linguri de apa sau lapte rece
  • putina sare
  • 1-2 linguri zahar
  • 1 ou

pentru umplutura

  • 1 kg mere
  • 50 gr zahar
  • scortisoara

Tarta cu mere

Mod de preparare pentru reteta de tarta cu mere

Primul pas: aluatul de tarta. Va trebui sa amestecati faina, un strop de sare, zahar si unt pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati oul batut si apoi treptat incorporati apa sau lapte rece, cateva linguri vor fi suficiente, si omogenizati pana obtineti un aluat elastic, dar ferm. Inveliti-l in folie de alimente si lasati-l la frigider pentru o ora. Apoi il scoateti si il intindeti cu sucitorul. In timpul asta incalziti cuptorul la 200 grade, fara ventilatie. Intideti aluatul cu sucitorul in foaie de 0.5 cm

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu putina faina, indindeti aluatul in tava si taiati marginile care se rasfrang. Cu ele veti putea face apoi un decor frumusel pentru tarta asta sau sa il pastrati la rece pentru o alta tarta pe care sunt sigura ca o veti coace curand. Eu le-am folosit pentru  ainchide tarta cu mere cuun grilaj din aluat, pe care l-am pus imediat peste umplutura.

Intepati aluatul cu furculita din loc in loc, puneti deasupra lui o foaie de copt si o mana mare de boabe de fasole sau naut crud sau orice fel de boabe sau pietricele speciale pentru copt (daca aveti). Scopul lor este ca tarta sa „stea” la copt sa nu se umfle si sa se deniveleze, sa ramana perfecta.

Dati tava la copt, la 180 grade pentru 15 minute. Scoateti tava de la cuptor si ridicati foaia de copt de deasupra. Lasati-o sa se raceasca usor, timp in care veti prepara umplutura.

Merele le-am curatat de coaja si le-am lasat sa stea cu zahar si scortisoara cat timp a stat aluatul la rece si apoi cat s-a copt coaja de tarta. Am umplut coaja de tarta cu merele, am presart inca o lingurita de zahar si scortisoara (daca va place !) si am inchis totul cu un grilaj din restul de aluat. Am uns cu un galbenus de ou batut bine si am copt la 180 grade pentru 45 minute.

Asta-i  tot! Si este absolut delicioasa tarta cu mere, chiar si dupa ce se raceste!Tarta cu mere

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

One Response to Tarta cu mere

  1. […] cu mere la tava este cea mai noua prajitura cu mere incercata de mine. Imi place foarte mult tarta cu mere, placinta cu mere si multa scortisoara, iar cornulete cu mere cum facea bunicul meu nu am mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.