WordPress Templates

Prajitura cu mere la tava

Print pagePDF pageEmail page

Prajitura cu mere la tava este cea mai noua prajitura cu mere incercata de mine. Imi place foarte mult tarta cu mere, placinta cu mere si multa scortisoara, iar cornulete cu mere cum facea bunicul meu nu am mai gustat la nimeni. Asa ca sunt mare fan prajituri cu mere si observ ca Miruna imi cam calca pe urme.

Reteta asta de prajitura cu mere la tava am gasit-o in cartea lui Horia Varlan, Prajiturele de casa si alte dulciuri. Mie imi place de Horia si astfel ca dau sanse mari retetelor pe care le gasesc la el. Mi-a placut foarte tare aluatul din care este preparata prajitura, blatul este pufos, dulce, aromat si cred ca se preteaza pentru orice compozitie de fructe dulci-acrisoare. Haideti sa va povestesc, caci nu se prepara greu deloc, dar chiar deloc.Prajitura cu mere la tava

Ingrediente pentru reteta de Prajitura cu mere la tava

pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 180 gr unt
  • 100 gr iaurt
  • 1 ou
  • 1-2 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • 1/2 cub drojdie proaspata (aproximativ 10 gr)
  • unt si faina pentru uns tava
  • o mana de pesmet

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 pahar zahar tos
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Prajitura cu mere la tava

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu mere la tava

Pentru blat: Separati galbenusul de albusul de ou. Amestecati zaharul cu drojdia pana se lichefiaza aceasta din urma. Luati un bol incapator si amestecati faina cu toate celelalte ingrediente trecute in lista de mai sus. Framantati un aluat destul de fraged, apoi infasurati-l in folie alimentara. Dati-l la rece pentru 30 de minute.

Pentru umplutura: spalati merele, decojiti-le si dati-le pe razatoarea mare. Incalziti untul si zaharul intr-o cratita si apoi puneti merele rase. Amestecati pana scade zeama lasata de mere.

Spre final adaugati scortisoara si zeama de lamaie. Trageti de pe foc si lasati la racorit.

Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina. Incigeti cuptorul la 200 grade.

Scoateti aluatul de la frigider si luati din el 3/4.

Indindeti foaie groasa, pe care o puneti in tava dreptunghiulara aleasa (30*40) Presarati peste prima foaie de aluat o mana de pesmet. Turnati compozitia din mere rase si coapte si nivelati. Deasupra puneti a doua foaie de aluat.

Dati la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 grade. Prajitura cu mere la tava

Cand s-a racit taiati in patrate si presarati zahar pudra.

Delicioasa!

Voua ce fel de prajituri cu mere va plac? Sau nu va plac?Prajitura cu mere la tava Prajitura cu mere la tava

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!Prajitura cu mere la tava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.