WordPress Templates

Tarta cu rosii si dovlecel

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cand ai rosii si dovlecle si un pachetel cu branza de cpara, nu iti ramane altceva mai bun de facu decat o tarta cu rosii si dovlecel. Stiu ca nu v-am mai adus nimic bun pe blog, zilele astea, ca nici pe facebook nu sta foarte bine activitatea mea, dar pentru ca eu am alte preocupari (de ceva vreme) si pentru ca nu stau foarte bine cu timpul, nu am mai gatit nimic. Bine asta nu m-ar fi scutit de extra activitate pe facebook, de dat share retetelor mai vechi, dar…stiu, stiu, nu am nicio scuza. Dar… In fine despre aceasta tarta cu rosii si dovlecel as putea sa va spun ca e buna si ca tot as mai inhata o bucata, dar nu mai este. Ghinion. Ideea de baza la reteta asta e rosia. Cu cat e mai mare si mai frumoasa, mai grasa si carnoasa,m de diferite forme si culori, texturi si arome, cu atat mai bine. Restul vine de la sine. Rosii frumoase si bune am avut de la Claudia de la Buniol ( Claudia, nu am uitat dar nu am avut timp) un zucchini din ograda de la socri si un baton de branza de capra cu mucegai alba am avut de la producatorii de branzeturi La Colline. Apoi… improvizam!

tarta-cu-rosii-si-dovlecel-2

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu rosii si dovlecel

pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 oua
  • 1 lingurita zahar
  • cateva linguri de lapte rece

Pentru umplutura:

  • cateva rosii
  • 1 zucchini
  • 200 gr branza de capra cu mucegai alb
  • cateva frunze de busuioc
  • o priza de oregano
  • un stop de ulei de malsine
  • 1 ou pentru uns

tarta-cu-rosii-si-dovlecel-6

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu rosii si dovlecel

Mai intai facem aluatul: amestecam faina cu untul, zaharul pana ce totul devine de consistenta unor firimituri. Adaugati oul si apoi cateva linguri de lapte, pe masura ce amestecati si framantati si intreaga compozitie se transforma intr-un aluat ferm si usor elastic. Inveliti bila de aluat in folie de alimente si dati la frigider pentru o ora. Apoi scoateti si intindeti foaia cu sucitorul in forma dreptunghiulara, de 0.5 cm.

Ungeti pe intraga suprafata cu ou batut bine. Intindeti branza de capra cu mucegai alb de-a luingul si latul fasiei de aluat lasand margini de jur imprejur. Puneti rondele de dovlecel/zucchini pe intreaga suprafata, peste branbza de capra si apoi rondele de rosii. Aduceti marginile de jur imprejur, astfel incat sa inghideti compozitia in aluat. Intr-o tava cu foaie de copt puneti tarta cu rosii si dovlecel, stropiti peste rosii cu ulei de masline si ungeti marginile de aluat cu ou batut.

Un strop de oregano presarat si putin busuioc si dati tarta cu rosii si dovlecel la cuptor pentru 50 minute, la 170 grade, fara ventilatie.

Scoateti si lasati sa se raceasca cat de cat inainte de a o taia in patrate mari.

Ideala pentru un pranz tarziu, cina sau pentru a fi luata la pachet a doua zi, la job.

tarta-cu-rosii-si-dovlecel-4 tarta-cu-rosii-si-dovlecel-3 tarta-cu-rosii-si-dovlecel-1

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

One Response to Tarta cu rosii si dovlecel

  1. […] super misto si demential-de-bune retete in care am facut vedete rosiile astea frumoase si carnoase: Tarta cu rosii si dovlecel si Galettes cu rosii . happy […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *