WordPress Templates

Paste la cuptor cu pui si sos de rosii

Imi place sa gatesc paste pentru ca sunt rapid si relativ usor de preparat. Asta daca respecti indicatiile de pe ambalaj si daca cumperi paste de grau dur, de calitate, evident. Imi plac pastele dulci, cu unt si sos de portocale, dar ador pastele cu branza sau carne. iar cele trase in unt sunt favoritele mele. De data aceasta am gatit niste paste artizanale, din gru dur, italiene, o splendoare! Asa ca reteta de astazi este Paste la cuptor cu pui si sos de rosii, iar sosul l-am pregatit rapid dintr-o conserva de rosii intregi decojite Sun Food

Paste la cuptor cu pui si sos de rosii

Ingrediente pentru reteta de Paste la cuptor cu pui si sos de rosii

Paste la cuptor cu pui si sos de rosii
  • 200 gr paste de grau dur
  • 250 gr piept de pui tocat
  • 1 conserva rosii intregi decojite
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • o ceasca de apa, aproximativ 50 ml

Mod de preparare pentru reteta de Paste la cuptor cu pui si sos de rosii

Puneti o cratita cu apa la fiert. Cand clocoteste adaugati pastele si fierbeti-le cu 2 minute mai putin decat indicatiile de pe ambalaj.

Intr-o tigaia incalziti untul impreuna cuuleiul de masline si adaugati pieptul de pui tocat marunt sau trecut prin masina de carne. Amestecati pana ce carnea se albeste. Presarati putina sare, boia de ardei dulce si in final adaugati conserva de rosii intregi trecute prin blender. Lasati vreo 15 minute pe foc mic.

Paste la cuptor cu pui si sos de rosii

Incalziti cuptorul. Intr-un vas termorezistent rasturnati pastele scurse de apa in care au fiert. Adaugati carnea si sosul de rosii. Acoperiti vasul cu un capac si dati la cuptor, la 170 grade, pentru 10 minute.

Delicios!

Paste la cuptor cu pui si sos de rosii
Paste la cuptor cu pui si sos de rosii

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.