Naut cu scortisoara
Stiti perioada aia din an cand va vine cheful de colinde, zurgalai si globulete? Cunoasteti sentimentul ala care va face sa fiti cu gura pana la urechi de veselie, nu-i asa? Ei bine asa sunt eu cand simt miros de scortisoara. Brusc imi vine cheful de prajiturit si parca toata ziua ar fi Craciunul. Asa am patit azi. si pentru ca nu aveam timp sa coc ceva elaborat, dar totusi voiam ceva dulce de rontait la un film, am copt naut cu scortisoara. Stiu, stiu veti stramba usor din nas. Dar va garantez ca naut cu scortisoara e cea mai buna varianta a bomboanelor home made 🙂 Aveti nevoie doar de cateva ingrediente, un cuptor si o conserva de naut de la Sun food.
Luati si notati!
Ingrediente pentru reteta de Naut cu scortisoara
- 1 conserva de naut Sun food
- 1 lingura mare de miere de albine
- 2 linguri sirop de artar
- 1 lingurita (cu varf) de karob sau cacao
- 1 lingurita (cu varf) de scortisoara
Mod de preparare pentru reteta de Naut cu scortisoara
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Desfaceti conserva de naut si surgeti boabele de zeama in care au fost conservate. Uscati-le usor in niste hartie absorbanta.
Puneti boabele intr-un bol incapator. Turnati deasupra lor siropul de artar, mierea de albine, karob si scortisoara. Amestecati bine, astfel incat boabele de naut sa fie bine tavalite prin amestecul de scortioara dulce.
Puneti boabele si sucul dulce lasat de sirop si miere intr-o tava micuta in care ati pus o foaie de copt.
Dati tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade, cu ventilatie. Dupa 8 minute, scoateti tava si intoarceti boabele pe cealalta parte.
Boabele trebuie sa fie umede cand scoateti tava de la cuptor, pe masura ce se vor raci vor deveni usor crocante, glazurate.
O alta varianta de naut dulce o gasiti tot aici pe blog.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Zacusca cu naut
Lasă un răspuns