Tigaie picanta cu chorizo si cartofi
Stiti resturantele alea unde ti se aduce cate o tigaie picanta cu bucati suculente de carne de porc, legume, cartofi si evident o bere buna? Sunt sigura ca le stiti. Ei bine, ieri in timp ce gateam de zor mi s-a facut pofta de o tigaie din aia. Asa ca am incropit cu ce am avut prin casa o tigaie picanta cu chorizo si cartofi.
Ingrediente pentru reteta de Tigaie picanta cu chorizo si cartofi
- 2 cartofi potriviti
- 1 rosie
- 1 bucata de chorizo
- 1 ou
- 1 lingura de maioneza de casa
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
- * ingredientele sunt pentru o portie, o tigaie
Mod de preparare pentru reteta de Tigaie picanta cu chorizo si cartofi
Curatati cartofii si taiatii in bucatele, in cubulete. Prajititi in ulei incins sau daca aveti o friteusa din aia care prajeste cu o lingura de ulei, va recomand sa o folositi fara frica. Eu folosesc o friteusa Tefal si sunt super incantata de ea. Eu fac asa: pun cartofii in friteusa, dtropesc cu o lingura de ulei, presar sare si piper si o setez la programul special pentru cartofi prajiti. Ea isi face treaba si rumeneste cum trebuie, eu imi vad de alte treburi.
Separat rumeniti usor bucatile de chorizo. Apoi pregatiti un ou prajit, un ochi prajit adica 🙂
Intr-o tigaie de fonta sau o farfurie mare montati reteta astfel: adaugati cartofii, bucatile de chorizo, rosia taiata cubulete, patrunjel verde tocat si stropiti cu maioneza de casa. La final adaugati ochiul si presarat fulgi de chilli sau un strop de sare si piper rosu.
Absolut delicios. Evident ca e plina de calorii, grasimi, dar zau ca o data in an nu conteaza 🙂
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Tortilla cu legume si curry
Lasă un răspuns