Pastrama de pui facuta in casa
M-am gandit ca ar fi ideal sa public (si eu) reteta de Pastrama de pui facuta in casa, mai ales ca e perioada vacantei si a sarbatorilor si poate aveti mai mult timp de gatit. Pastrama de pui facuta in casa este delicioasa, simpla de preparat si copiiilor le va placea. Si daca va obisnuiti sa o preparati des, pueti sa ii puneti si la pachet la scoala.
Pentru pastrama de pui facuta in casa nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente, ci doar de o bucata buna de piept de pui, o carne crescuta lent, fara hormoni de crestere si alte nebunii.
Ingrediente pentru reteta de pastrama de pui facuta in casa
- 1 bucata de piept de pui
- cateva boabe de piepr
- cateva boabe de ienibahar
- frunze de dafin
- un strop de sare
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita miere de albine
Mod de preparare pentru reteta de pastrama de pui facuta in casa
Luati pieptul de pui, desfacut in doua, si il acoperiti cu apa (cat sa il cuprinda). Adaugati un strop de sare, boabele de piper si cele de ienibahar. Acoperiti cu folie si dati la rece pentru 24 de ore.
Dupa 12 de ore scoateti pieptul de la rece si adaugati in „marinata” mierea de albine, sosul de soia si boiaua de ardei. Ungeti cu toate astea, foarte bine, pieptul de pui. Acoperiti cu folie si lasati inca 12-24 ore la rece.
Scoateti pieptul de pui din marinata, rulati-l strans si legati-l cu sfoara. Puneti-l intr-o tava, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la foc mic pentru o ora. Dupa o ora scoateti folia si mai lasati bucatile de piept de pui inca o jumatate de ora, timp in care le stropiti regulat cu sucul din tava.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Delicios si satios.
Sper ca v-am convins sa incercati si voi!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
Colac dulce cu karob
2 Responses to Pastrama de pui facuta in casa
Si la slowcooker ar iesi demential dupa reteta aceasta!
Valeu! Uite ca la asta nu m-am gandit! Sa stii ca incerc!