Pulpe de pui la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pulpe de pui la cuptor sau reteta favorita de pui a Mirunei, cam asa s-ar putea intitula postarea de astazi. E o reteta pe care o fac destul de des, la cuptor, fie ca e vara, fie ca toamna sau iarna. Indiferent de anotimp, asta e reteta preferata de pui a Mirunei. Fii-mea e mai carnivora asa :)) si daca nu are carnita la masa, parca nu functioneaza corect. Asa ca destul de des mergem pe gratarul de pui preferat al Mirunei (cred ca o sa va dau curand si reteta asta) si pe puiul asta facut asa la cuptor. Alaturi pune niste piure de cartofi, legume sotate, pilaf sau cuscus (foarte rar!) sau uneori le mananca asa goale… pentru ca o auzi „dar niste carnita din aia pe os, nu mai avem?”
Deci, sa va povestesc!
Ingrediente pentru reteta de Pulpe de pui la cuptor
- 5-6 jumatati de pulpa de pui
- 2-3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- cate frunze de dafin
- boabe de piper rosu
- 1 fir de cimbru
- sare roz
- turmeric
Mod de preparare pentru reteta de Pulpe de pui la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Se pun pulpele (crestate pe o parte pe langa os) intr-o tava termo si se pun peste ele usturoiul feliat, frunzele de dafin strivite usor, boabe de piper, firul de cimbru si se toarna peste ele un amestec de ulei, turmeric, sare roz.
Se frectioneaza tare bine pe toate partile.
Se toarna o cescuta cu apa rece.
Se acopera vasul cu folie de aluminiu.
Se introduce tava la cuptor si se coace la foc molcom pentru 45 minute.
Se… de fapt cam asta e tot!
Pofta buna la pulpe de pui la cuptor!
Rochie Hellen Verde de la Miss Grey
Lasă un răspuns