Hamburger de vita
Acum ceva timp in urma a fost Festivalul Girafelor, un fel de adunare cu muzica faina, oameni misto si liberi si multa bere. Un ingredient important si esential a fost berea de casa adusa direct de la sursa de berearul creator 🙂 bai, cum suna asta! Adica au fost si oameni care fac acasa bere de casa, care se chinuie sa inoveze, sa creeze tipuri de bere speciala si buna, tare buna. Unul dintre ei este Cristian Todireanu, care intr-o zi si-a spus: mai, dar ce ar fi sa fac eu bere?! Si uite-asa de la un gand, omul s-a pus pe facut bere si o face cu simt de raspundere. In fine, postarea asta nu este despre bere, desi cred ca s-ar impune un articol aici pe blog despre „berea lui Cristian”, dar cu ocazia desfacerii catorva sticle de bere de casa, am pus si de niste hamburgeri de vita. Tot de casa. Treaba e foarte simpla si toata iscusimea sta in a alege o bucata de carne de vita. Si a o face burger :)), nu parjoale. Deci aveti nevoie de:
Ingrediente pentru reteta de Hamburger de vita
pentru burgerul de vita (6 bucati)
- 600 gr carne de vita (o bucata de pulpa de vita)
pentru asamblare:
- 6 chifle de care vreti voi
- dulceata de ardei iute
- ceapa rosie
- salata verde
- castraveti in otet (optional)
- mustar cu smochine
- 100 gr felii de cascaval cu multe gauri :))
Mod de preparare pentru reteta de Hamburger de vita
Mai intai pregatiti carnea. Adica o spalati si o uscati perfect. O treceti prin masina de tocat. Apoi luati tocatura aia de carne de vita si o framantati cu mana si o bateti de bolul din inox, pana incepe a se fragezi si a se lega. Veti vedea ca dupa vreo 15 minute de proces tehnologic 🙂 carnea devine super legata si moale. Formati cu mana (sau cu sistemul ala special pentru burgeri daca aveti, eu nu am) 6 „chiftele” de carne, grosute. Lasati-le la odihnit pentru vreo 5-10 minute.
Incingeti o tigaie gril si puneti bucatile carne formate, presarate cu putina sare chiar in momentul in care le puneti in tigaie.
Prajiti-le pe fiecare parte, pana se rumenesc. In ultima clipa, puneti peste ele felii de cascaval si lasati un minut.
Intre timp taiati chiflele in doua si incalziti-le usor. Apoi luati partea de jos a unei chifle si ungeti cu mustar, adaugati frunze de salata, rondele de ceapa rosie, bucata de carne, cascaval extra, rondele de castravete in otet si la final inchideti cu capacul de chifla uns cu dulceata de ardei iute.
Desfaceti berile si gata! Sa fiti iubiti!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Prajitura cu mere la tava
Lasă un răspuns