Salata verde cu capsuni
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Salata verde cu capsuni si un zambet cat o vara de frumos! Prima data cand am auzit de salata verde cu capsuni, am strambat din nas si am zis: huh? Dar apoi cand mi-am infipt furculita in bolul de salata si am auzit scrasnind salata aia am zis iarasi huh? dar apoi cand mi-au explodat papilele sub splendoarea aia de capsune cu miere si otet balsmic n-am mai zis huh? Salata verde cu capsuni este o salata pe care eu o asociez cu vara, cu marea, cu vacanta. E satioasa, e rece, e dulce si nu prea, e o salata speciala. Si v-as ruga macar o data sa incercati o salata verde cu capsuni. Va asigur ca nu veti regreta. E ca un dus rece dupa o zi caniculara, te revigoreaza, iti reincarca bateriile si e super healty.
Mi-as dori sa incep sa fac introduceri mai lungi, dar parca vara asta, mai mult ca niciodata incerc sa imi fac timp mai mult pentru Miruna, asa ca retetele le scriu repejor si fara multa „poveste” Voi sa ma iertati si sa ne bucuram impreuna de timpul asta minunat. Hai, la salata cu voi!
Iar pe vremea asta merge si o supa rece de capsuni. Ai incercat?
Ingrediente pentru reteta de Salata verde cu capsuni
- 1 salata mare verde
- o mana de capsuni
- 2 fire subtiri de ceapa verde
- 1 legatura de ridichi
- ulei de masline
- 1 lingurita de mustar
- 1-2 linguri de otet balsamic
- 1 lingurita de miere
- un strop de sare roz
- o mana de migdale si muguri de pin
Mod de preparare pentru reteta de Salata verde de capsuni
Spalati salata si uscati-o cat de bine puteti. Spalati capsunile, ridichile, ceapa verde.
Tocati grosier migdalele si mugurii de pin.
Taiati capsunile in bucati generoase si puneti-le intr-un bol. Amestecati mierea, mustarul, un strop de ulei si otetul balsamic si stropiti capsunile cu acest amestec. Lasati-le 5 minute, apoi amestecati.
Intr-un bol incapator rupeti cu mana frunzele de salata. Puneti ceapa verde si ridichile, ambele taiate felii. Adaugati capsunile si un strop de sare. Amestecati usor si stropiti cu ulei de masline. Presarati migdalele si mugurii de pin tocate grosier si asta e!
Daca incercati si daca va place (sau nu) nu ezitati sa imi dati de stire! love you!
Hummus cu vinete
Lasă un răspuns