Mic dejun cu naut si oua
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Azi de dimineata am avut chef sa gatesc. Zau, ca nu stiu cum si de ce mi-a venit asa un chef de un scrob copt cu mult cas si rosii. Am scos repejor tigaia de fonta am infierbantat-0 bine si uite ce a iesit! O minunatie de mic dejun cu naut si oua. Mi-am adus aminte de tata, caci el ne facea omleta si scrob acasa, cand eram copii. Iar scrobul asta cu marar si naut auriu e absolutamente delicios. Si nici nu iti ia mai mult de 15 minute sa ai un mic dejun cu naut si oua, un mic dejun savuros si foarete consistent. Tot ce iti trebuie este o conserva de naut catifelat de la Sun Food, niste oua si marar verde. Si daca la toata nebunia asta de arome adaugi si niste cas proaspat si rosii suculente, toata treaba asta devine o poveste de succes.
Ingrediente pentru reteta de Mic dejun cu naut si oua
- 5 oua
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1/2 legatura marar
- o mana de cas proaspat
- 2 cepe verzi
- 2-3 rosii
- 1/2 lingurita turmeric
- un strop de sare
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru reteta de Mic dejun cu naut si oua
Bate ouale spuma cu un strop de sare. Incalzeste niste ulei in tigaia de fonta si rumeneste boabele de naut impreuna cu ceva sare si turmeric. Cand is rumenite adauga peste boabe de naut ouale batute spuma si lasa la rumenit, la foc mic. Preasara marat proaspat tocat, amesteca si intoarce ouale pe partea cealalata. Nu te stresa daca se rupt sau se flendureste, nu trebuie sa avem o omleta perfecta, ci poate fi un scrob rupt, ideea e ca e un mic dejun cu naut si oua delicios.
Lasa sa se coaca si pe partea cealalta. Trage de pe foc si lasa sa se raceasca usor. Adauga alaturi rosii taiate in bucati, ceapa verde rondele, sare si un strop de marar. Pune si o mana de cas rece taiat bucati si gata! Mic dejun cu naut si oua perfect pentru o dimineata racoroasa de vara!
Apa cu fructe
Lasă un răspuns