Mic dejun cu naut si avocado
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Reteta asta e despre mic dejun, dar poate fi preparata oricand in timpul zilei, oricand ti-e foame. Am preparat-o acum ceva timp, dar diverse motive nu am reusit sa o postez pe blog… poate pentru ca acum i s-au aliniat planetele. Asadar astazi va primesc pe blog cu mic dejun cu naut si avocado, dar asa cum v-am spus puteti transforma mic dejunul asta intr-o gustare tarzie de dup-amiaza 🙂 Pentru ca niciodata nu e prea tarziu pentru un mic dejun cu naut si avocado si daca mai adaugi si un ou posat atunci e fix dezmat culinar in toata splendoarea. Treaba cu mic dejunul asta e foarte simpla si usoara si nu ai nevoie de multe ingrediente, iar o conserva de naut de la Sun Food te scoate din mare incurcatura. Cateva felii de paine prajita, ai grija insa sa supraveghezi cuptorul, altfel te trezesti cu pompierii la usa :), un avocado din supermarket, un strop de ulei cu trufe(asta asa ca aroganta) si ou pasat. Trebuie sa va marturisesc ca am avut ceva emotii cand m-am gandit sa posez un ou 🙂 mi se parea astro-fizica de-a dreptul, dar e mai simplu si mai usor decat te-ai gandi. Tot ce trebuie sa faci este sa fii riguros si sa urmezi cativa pasi siguri si vei avea un sublim ou de un perfect alb imaculat, din care va curge un galben de-ti vor exploda papilele.
Ingrediente pentru reteta de Mic dejun cu naut si avocado
- 1 conserva de naut Sun Food
- 4-5 felii de paine
- 2 oua (sau cate vreti voi)
- 1 avocado
- 1 lingura peste de rosii
- 1/2 sos tabasco
- cateva frunze de patrunjel verde
- cateva fire de chives
- 1-2 lingurite zeama de lamaie
- cateva frunze de busuioc verde
- boabe de piepr rosu
- un strop de ulei
- 1/2 linguirta turmeric
- un praf de sare
- * optional ulei cu trufe
Mod de preparare pentru reteta de Mic dejun cu naut si avocado
Desfaceti conserva de naut si scurgeti bine boabele de naut. Puneti-le intr-o tava stropiti-le cu un strop de ulei, un praf de sare si turmeric. Dati tava la cuptor, la 200 grade pentru 7 minute. Pastreaza boabele calde si stropeste-le cu putin sos tabasco.
Desfaceti avocado si scoateti miezul cu ajutorul unei lingurite. Puneti-l intr-un blender, stropiti-l cu putina zeama de lamaie si faceti-l pasta impreuna cu un strop de ulei, busuioc, chives si patrunjel verde.
Prajiti painea la grill, in cuptor sau in prajitorul de paine.
Ungeti fiecare bucata de paine cu pasta de avocado, presarati boabele de naut calde si aurii. Peste unele felii de paine prajita adaugati si cate un ou posat. V-am spus ca nu se face greu si treaba toata e foarte sigura si daca respecti cativa pasi, chiar de esti incepator sigur vei reusi. Inobileaza oul posat cu pesto de rosii uscate si gata!
Delicios mic dejun cu naut si avocado sau o gustare tarzie!
Acum nu va mai ramane decat sa va infingeti dintii in painea aia prajita si boabele aurii de naut, sa spargeti oul si sa priviti cum aluneca galbenusul ala direct in farfurie!
Unt de cocos facut acasa
Lasă un răspuns