Tort cu fructe tropicale si crema de ciocolata
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei, acest tort cu fructe tropicale si crema de ciocolata e unul din acele dulciuri de casa, preparate cu drag pentru cei dragi. E un tort care poate fi considerat si o prajitura si chiar si daca il coaceti in forme mici ce briose veti avea un dulce de casa absolut senzational. E un tort pentru care am folosit fructe tropicale din conserva de la Sun Food, un amestec de papaya, mango si ananas, taiate in bucatele numai bune pentru introdus in creme sau, ca in cazul nostru, la ornat. E un tort pe care Miruna l-a dorit foarte mult. Ea a zis de dimineata ca „azi e ziua lui tata, mami, nu-i asa?” Da, e ziua de nume, e Sf. Petru si Pavel, azi. Asa ca, a zis ea: trebuie sa aiba tort! Si… tort se facu!
Ingrediente pentru reteta de Tort cu fructe tropicale si crema de ciocolata
pentru blat
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
pentru crema
- 150 gr unt
- 90 gr zahar pudra
- 150 gr ciocolata 75% cacao
pentru insiropat
- sucul din compotul de fructe tropicale
pentru ornat
- 1/2 conserva de fructe tropicale Sun Food
- 500 gr smantana pentru frisca
- floricele napolitana
Mod de preparare pentru reteta de Tort cu fructe tropicale si crema de ciocolata
Incalziti cuptorul la 200 grade. Pregatiti o forma de tort, rotunda cu inel detasabil, de 26 cm, unsa usor cu unt.
Blatul: Separati ouale, si mixati albusurile spuma tare, ca pentru bezea. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana devin spumoase si zaharul aproape dizolvat. Incorporati faina si la final albusurile batute spuma tare.
Turnati compozitia in forma si nivelati cu o spatula. Coaceti la foc moderat pentru 30-35 minute. Scoateti forma de la cuptor si lasati blatul la racit pe un gratar metalic. Apoi, cand e racit complet, il taiati in doua transversal. Insiropati blatul cu siropul din conserva de fructe tropicale de la Sun Food.
Crema: Frecati zaharul cu untul pana ce devine spumos si zaharul se topeste complet. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Dati la rece pentru 15 minute.
Umpleti blatul cu un strat de crema de ciocolata nivelata usor. Dati la rece.
Pentru ornat: Mixati smanatana pentru frisca pana ce sta teapana pe tel si nu cade. Pentru frisca naturala folosesc smanatana pentru frisca de la Dorna, pe care o tin la rece 24 de ore inainte de a o mixa.
Acoperiti tortul cu un strat de frisca si ornati-l cu bucatale de fructe tropicale si floricele de napolitana sau cu orice altceva va face voua placere.
La partea de ornat, Miruna a fost maestrul, dupa cum vedeti si din poze. Asa incat… <3
La multi ani, dragii nostri, tuturor celor care isi serbeaza onomastica!
Bezele
Lasă un răspuns