WordPress Templates

Rulada fara zahar cu frisca si capsune

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Stiti care este slabiciunea mea (bine, trecand peste ciocolata, asta deja o stiti cu totii). Dar o alta slabiciune a mea e aceea legata de capsune, in special de capsune cu smantana si mult zahar. As manca pana la epuizare capsune cu smantana si mult zahar si tot as mai cere o portie. Uneori ma joc cu capsune si frisca, asta atunci cand imi ramane ceva frisca de pe la vreun tort, praji, ceva pe-acolo. De data asta am dat gata o rulada fara zahar cu frisca si capsune, in special pentru ca am vrut sa vad cum se comporta indulcitorul de stevie intr-un aluat pufos pentru rulada. Si s-a comportat tare bine. Sincera sa fiu, incep sa ma obisnuiesc cu indulcitorul de la Green Sugar.

Rulada fara zahar cu frisca si capsune

Ingrediente pentru reteta de Rulada fara zahar cu frisca si capsune

pentru blatul de rulada

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri indulcitor de stevie
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao

pentru crema

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor de stevie
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 200 gr smantana pentru frisca (frisca lichida)
  • 250 gr capsune

Rulada fara zahar cu frisca si capsune

Mod de preparare pentru reteta de Rulada fara zahar cu frisca si capsune

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol mixati albusul pana ce devine spumos si dens, apoi adaugati indulcitorul cate putin si mixati. Adaugati galbenusurile, unul cate unul si mixati cate putin dupa fiecare. Adaugati faina si omogenizati, apoi scoateti cateva linguri si lasati-le deoparte, intr-un bol. In bolul mare amestecati si cacao si omogenizati pana la incorporare completa.  In tava de aragaz, cea neagra si patratoasa, puneti o foaie de copt si desenati pe suprafata ei diferite forme, punctulete, dungulite, orice desen va trece prin minte cu ajutorul unui pos si a compozitiei simple, fara cacao (adica ceaa de v-am zis sa o dati deoparte). Dati tava la frigider pentru 15 minute. Scoateti apooi tava si turnati compozitia cu cacao. Nivelati si dati la cuptor pentru 10 minute.

Scoateti tava din cuptor si transferati blatul intr-un prosop umed. Rulati strans si lasati asa pana se raceste.

In timp ce blatul sta in cuptor, este timpul sa pregatiti crema. In 50 ml de apa puneti gelatina la hidratat. Mixati galbenusurile cu indulcitorul, nu foarte mult, intrucat  indulcitorul se va topi tare repede. Int-o craticioara puneti laptele la infierbantat, dupa care il turnati in fir subtire, in timp ce mixati, in crema de galbenusuri. Puneti tot amestecul pe foc si amestecati usor in timp ce puneti gelatina. Lasati pe foc, fara sa fiarba, doar pana ce se topeste gelatina. Trageti de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti smanatana pentru frisca (sau frisca lichida) pana ce devine spumoasa. Amestecati smantana batuta in crema de lapte si galbenusuri racita si omogenizati. Lasati la rece jumatate de ora.

Desfaceti ruloul din prosopul umed si transferati-l cu grija pe o folie pentru alimente. Intindeti strat de crema uniform. Adaugati bucati de capsune. Rulati strans cu ajutorul foliei alimentare, strangeti capetele si lasati la rece peste noapte sau macar vreo 3 ore.

Taiati felii subtiri din aceasta rulada fara zahar cu frisca si capsune si consumati cu inghetata de vanilie.

Rulada fara zahar cu frisca si capsune Rulada fara zahar cu frisca si capsune Rulada fara zahar cu frisca si capsune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.