WordPress Templates

Dulceata de salcam

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Acum ceva vreme in urma, cat au fost salcamii in floare, am primit o sacosa de flori de salcam, de la. .. nu au nume 😛 Ideea e ca oamenii chiar mi-au facut o mare surpriza aducandu-mi la usa o sacosa plina ochi cu flori de salcam gata culese. Si nu pot decat sa le mai multumesc inca o data si sper sa le fi placut Dulceata de salcam pe care am preparat-o si le-am dat si lor spre degustare 🙂 Asadar dragii mei, astazi povestim despre dulceata de salcam. Este pentru prima data cand fac, adica e primul an cand fac dulceata de salcam si mi se pare o chestie foarte faina. E o dulceata dulce de tot, cu aroma de salcam ce iti trezeste simturile primavaratice si iti aminteste ca vine vara. Este o dulceata din care sa te infrupti cu lingurita si sa dai gata o carafa mare de suc de soc rece ca gheata. E o dulceata parfumata si de savurat impreuna cu oameni dragi, la taifasuri tarzii in miez de noapte. Se prepara cam asa… asta pentru cei care la anul va veti incumeta sa va faceti cadou un borcanel de dulceata de salcam.

Dulceata de salcam

Ingrediente pentru reteta de Dulceata de salcam

  • 1 kg flori de salcam
  • 700 gr zahar tos
  • 700 ml apa
  • 1 lamaie

Dulceata de salcam

Mod de preparare pentru reteta de Dulceata de salcam

Desprindeti floricelele de salcam de pe ciorchine si spalati-le in apa rece de cateva ori.

Dulceata de salcam

Intr-o cratita incapatoare puneti zaharul si apa si lasati-le sa fiarba putin, pana se dizolva zaharul tos, dispare spuma si incepe a se lega usor, usor un fel de sirop. Adaugati florile de salcam si zeama de lamaie sau chiar lamaia taiata felii, dupa cum preferati (eu am pus o jumatate de lamaie felii si o jumatate am scos zeama din ea). Lasati la fiert, la foc potolit, pana se ingroasa.

Imediat ce dulceata de salcam capata consistenta mierii si culoarea auriu-inchis, incepeti sa verificati daca dulceata e suficient de legata. Scoateti putina dulceata si sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie foarte tare si ramane legata, atunci dulceata e gata.

Turnati fierbinte in borcane sterilizate, inchideti capacul ermetic si intoarceti borcanele cu gura in jos. Lasati-le la racit in paturi sau in cuptorul incins (cu flacara stinsa, atentie!) pana a doua zi.

Delicioasa si parfumata aceasta dulceata de salcam!

Dulceata de salcam Dulceata de salcam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.