Omleta cu porumb dulce si sparanghel
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Mi-era atat de pofta de o omleta groasa, cu multe legume si verdeata, o omleta din aia mare de tot care sa iti bucure sufletul dis de dimineata si care sa iti aduca o energie pozitiva si creativa. De obicei, Remi e cel care se ocupa de mic dejun, in special in weekenduri cand suntem mai ingaduitori cu noi si ne permitem cateva ore de leneveala matinala. Insa pentru ca am avut un fel de minivacanta, am avut timp dimineata de mic dejun. Recunosc, eu nu sunt omul care sa se poata trezi dimineata, sa faca cafeaua pentru doi (noroc ca al meu nu bea cafea ) sa puna si masa de dimineata, ba sa mai faca si cate un pancakes sau macar o paine cu unt. Ne trezim, insfacam ceva rapid, (Remi adica, eu doar cafea) si pentru Miruna un lapte cu cereale incalzit usor sau un iaurt si ceva pe paine si gata… la gradi. Nu curat, nu spal, nu fac nimic din toate astea si in nici un caz nu mi-as petrece diminetile umpland caserole cu mancare. Nu-s eu. In schimb, Remi e cel care face toate astea si ma bucur nespus ca il am :)) si nu am eu grija asta 😛
Revenind insa la postarea de azi, ca sa nu mai lungesc aiurea tot felul de cuvinte pe aici, incepusem sa va povestesc ca aveam un chef nebun de o omleta si am mizat si de aceasta data pe ajutorul prietenilor de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, stiind ca si de data asta imi vor oferi ceva mai mult decat un mic dejun sau o omleta, in cazul de fata. Deci, dragii mei, eu va sfatuiesc sa va preparati aceasta Omleta cu porumb dulce si sparanghel . E ceva de vis!
Ingrediente pentru reteta de Omleta cu porumb dulce si sparanghel
- 3 – 4 oua mari, eco
- 8-10 tije de sparanghel verde
- 5-6 rosii cherry
- 1/2 legatura de marar
- 1 fir de ceapa verde
- un strop de sare
- cateva linguri de porumb dulce din conserva Sun Food
Mod de preparare pentru reteta de Omleta cu porumb dulce si sparanghel
Spargeti ouale intr-un bol incapator si bateti-le foarte bine, pana se transforma in spuma. Asa vor fi complet aerate, iar omleta va creste mare si pufoasa.
Tocati ceapa si mararul. Rosiile cherry le taiati in 4, adica sferturi. Sparanghelul il fasonati si ii taiati capatul gros al tijei, apoi ii taiati tija lunga si tocati-o marunt, lasand bucata din capat, cea cu inflorituri, deoparte. Aceasta bucata o veti inabusi cateva minute (4-5) in apa clocotita cu un strop de sare. Imediat le scoateti si le puneti intr-un vas cu apa rece si ceva gheata pentru a se inviora si a-si recapata culoarea verde ochioasa.
Intr-o tigaie incapatoare incalziti 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui si aruncati acolo rosiile si ceapa tocata marunt. Rumeniti-le usor, dupa care adaugati sparanghelul tocat si mararul verde. Sotati totul cam 3 minute si turnati amestecul de oua batute spuma. Coaceti la foc mic si intoarceti omleta usor pe o parte si alta.
Rasturnati tigaia intr-o farfurie mare incapatoare, tip platou, puneti alaturi bucatile de sparaghel inabusit si presarati boabe de porumb dulce.
Serviti cu totii si bucurati-va de un mic dejun tihnit!
One Response to Omleta cu porumb dulce si sparanghel
Lasă un răspuns
Balul de La Castel, ed IV-a
[…] cel care prepara omlete la noi acasa. Eu nu suport mirosul de ou si evit pe cat pot, desi sunt fan omleta. I-a placut pentru a poate face omleta perfecta, fara sa o rupa cand o intoarce si nu are nevoie […]