Wafe fara gluten cu gem de caise fara zahar
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi revin pe bog cu o super rereta din campania #ManancResonsabil, campanie sustinuta de Alimentespeciale.ro si TheSmartCuisine, campanie menita sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale si sa ridice nivelul de constientizare si responsabilitate al acestora. Campania se va desfasura intre 6 si 27 mai, iar 12 bloggeri talentati vor crea o serie de retete culinare speciale destinate persoanelor care sufera de o afectiune ce impune un regim special de alimentatie (alergii, intolerante la gluten/lactate/zahar, diabetici, sau persoane cu o anumita dieta), oferindu-le posibilitatea de a adopta un stil de viata mai sanatos si mai responsabil printr-o alimentatie corecta, insa la fel de gustoasa. Sunt incantata si onorata ca particip cu blogul tarabucatelor.ro la aceasta campanie, si totodata e o mare responsabilitate.
A doua reteta cu care particip la aceasta campanie este un desert rapid si delicios (nu sunt eu omul retetelor elaborate si care iti iau mult timp, dupa cum bine stiti) si anume Wafe fara gluten cu gem de caise fara zahar, la care adaugam cateva fructe si cacao.
Ingrediente pentru reteta de Wafe fara gluten cu gem de caise fara zahar
- 200 gr faina fara gluten, cu agent de crestere
- 400-450 ml apa
- 1 ou
- 1 lingurita indulcitor de stevie (optional 1 lingurita zahar brut nerafinat muscovado)
- gem de caise fara zahar
- un strop de cacao
- 2 banane
- 1 lime
- o mana de nuci
- 1-2 pere
Mod de preparare pentru reteta de Wafe fara gluten cu gem de caise fara zahar
Pentru wafe va trebui sa amestecati un ou cu 200 gr faina speciala fara gluten, cu agent de crestere, apa si o lingurita de zahar sau indulcitor de stevie. Eu am folosit zahar brut nerafinat muscovado, pentru ca este un zahar pe care il ador, cu o aroma deosebita si care se topeste instant. Amestecati cu mixerul ingredientele, iar compozitia rezultata trebuie sa aiba consistenta unei smantani grosute, fluide.
Folositi un aparat de preparat wafe, ungeti cu cate un strop de ulei placile incazite si puneti cam un polonic mic din compozitie. Setati treapta 5 si … restul e poveste. Fiecare isi cunoaste aparatul, astfel incat veti obtine cele mai faine wafe fara gluten.
Claditi wafele unele peste altele si cat sunt calde umpleti-le cu mult gem de caise fara zahar, nuci, banane, pere si cacao presarata din belsug. Un desert delicios si sanatos!
One Response to Wafe fara gluten cu gem de caise fara zahar
Lasă un răspuns
Minestrone de fasole alba
[…] […]