Wafe – reteta de baza si-un mic dejun cu wafe nuci si banane
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi vin si ma prezint in fata dumneavoastra cu wafe – reteta de baza. Simpla si perfecta pentru a face din aceste pufoase wafe un mic dejun simplu si gustos alaturi de o banana sau doua, cateva firimituri de miez de nuci si un strop (sau mai mult) topping de ciocolata. Delicios. Sau cu gem sau cu dulceata sau cu ce mai vreti voi. Deci wafe – reteta de baza!
Ingrediente pentru reteta de Wafe – reteta de baza
- 150 gr unt
- 130 gr zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 oua
- 260 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 250 ml lapte
Mod de preparare pentru reteta de Wafe – reteta de baza
Folositi un aparat special pentru wafe. Incepeti prin a gresa usor plitele si a-l incalzi.
Intr-un bol bateti ouale cu zaharul si untul topit, dar racit usor. Mixati pana se obtine o consistenta spumoasa. Adaugati esenta de vanilie si praful de copt. Omogenizati usor. Incepeti sa incorporati faina, turnand-o usor in ploaie, alternand cu laptele. Obtineti un aluat de consistenta unei smantani foarte groase.
Turnati cate un polonic mic din compozitie in mijlocul plitei de jos a aparatul special pentru wafe si inchideti capacul. Setati-i treapta de coacere in functie de gradul de coacere pe care doriti sa il aplicati. Mie-mi plac putin rumenite asa ca il folosesc pe treapta 3-4.
Scoateti-le si lasati-le usor la racit. Consumati-le alaturi de sos de ciocolata, nuci si felii de banane. Delicioase. Un mic dejun consistent sau chiar si un mic pachetel pentru scoala copilului dvs.
Se pot pastra cam 2 zile intr-o punga de plastic, altfel se vor usca si isi vor pierde din prospetime.
Lasă un răspuns
Tort cu inimi inghetate
4 Responses to Wafe – reteta de baza si-un mic dejun cu wafe nuci si banane
Gustoase si poze frumoase !
Ce frumoase au iesit, si ce faine poze ai facut! Pacat ca nu am aparat de wafe ca altfel sigur le-as fi incercat si eu. Te tzuc!
chiar ca un mic dejun sanatos, delicios, plin de energie si vitamine si usor 🙂
Arata apetisant!
Am notat reteta!
Si mie imi plac rumenite 😀