Spirale cu fasole rosie si muguri de pin
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
V-am povestit zilele trecute pe facebook despre una din campaniile la care voi participa, alaturi de alti food-bloggeri, luna aceasta. De altfel, luna mai este promovata ca fiind luna internationala a alimentatiei fara gluten si de lupta impotriva alergiilor, iar prietenii de la Alimentespeciale.ro si Madalina de la TheSmartCuisine au demarat un proiect, o campanie #ManancResponsabil menita sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale si sa ridice nivelul de constientizare si responsabilitate al acestora. Campania se va desfasura intre 6 si 27 mai, iar 12 bloggeri talentati vor crea o serie de retete culinare speciale destinate persoanelor care sufera de o afectiune ce impune un regim special de alimentatie 9alergii, intolerante la gluten/lactate/zahar, diabetici, sau persoane cu o anumita dieta, oferindu-le posibilitatea de a adopta un stil de viata mai sanatos si mai responsabil printr-o alimentatie corecta, insa la fel de gustoasa. Sunt incantata si onorata ca particip cu blogul tarabucatelor.ro la aceasta campanie, si totodata e o mare responsabilitate.
Campania #ManancResponsabil incepe pe blogul meu cu o prima reteta, Spirale cu fasole rosie si muguri de pin, o reteta adaptata pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala (afectiune de care a fost recent diagnosticat si R. al meu ), dar nu numai, pentru ca e o reteta ce poate fi consumata cu placere si de catre toti cei care isi doresc un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata.
Ingrediente pentru reteta de Spirale cu fasole rosie si muguri de pin
- 200 gr spirale cu fasole rosie
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- 50 ml suc de rosii
- 5-6 rosii cherry
- o mana de muguri de pin
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de Spirale cu fasole rosie si muguri de pin
Puneti la fiert o cratita cu apa rece si cand da in clocot adaugati spiralele cu fasole rosie si fierbeti-le 5 minute. Le scurgeti intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie incalziti cele doua linguri de ulei de masline si inabusiti ceapa tocata marunt si usturoiul feliat subtire. Nu le caliti, ci doar le inabusiti. Imediat adaugati sucul de rosii si rosiile cherry tocate. Lasati la foc moderat pret de 15 minute, dupa care trageti de pe foc si adaugati ceapa verde tocata marunt. Adaugati in sos si spiralele cu fasole rosie si amestecati usor. Presarati muguri de pin si serviti cat este cald.
Aceste spirale cu fasole rosie si muguri de pin sunt delicioase si spiralele respective, pastele asociaza o cereala cu o legumimoasa pentru a crea un aport suplimentar de proteine vegetale, dupa cum ne informeaza producatorul.
One Response to Spirale cu fasole rosie si muguri de pin
Lasă un răspuns
Placinta cu ciuperci si branzeturi
[…] […]